Soarta corvetelor destinate Forţelor Navale Române se decide la Curtea de Apel Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Curtea de Apel Bucureşti are loc, miercuri, un nou termen de judecată din dosarul corvetelor pentru Forţele Navale. Concret, compania olandeză Damen Schelde Naval Shipbuilding BV a făcut recurs împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, prin care magistraţii nu i-au dat câştig de cauză în faţa firmei concurente, Naval Grop.

UPDATE Judecătorii au amânat cauza pentru ziua de 22 ianuarie 2020 pentru a da timp Naval Group şi MApN să consulte o serie de documete depuse la dosar de Damen.

                   ***********************************

În acest proces, Damen Schelde Naval Shipbuilding BV are calitatea de recurent, iar Ministerul Apărării Naţionale, Naval Group, Şantierul Naval Constana şi SC Fincantieri SPA au calitatea de intimaţi, adică sunt persoane juridice care se apără în faţa criticilor aduse de reclamanţi. 

Primul termen de judecată în faza de recurs a avut loc pe data de 11 decembrie 2019, când procesul a fost amânat. 

„Amână judecarea cauzei şi fixează termen de judecată la data de 08.01.2020, ora 11:00, Completul 1RAP, sala E 01 – „Vasile Lascăr”, pentru ca recurenta-reclamantă să depună la dosar răspuns la întâmpinările formulate de intimatul-pârât Ministerul Apărării Naţionale şi intimata-intervenientă SC Fincantieri SPA. în termen de 3 zile de la comunicarea întâmpinărilor. Emiterea unei adrese către Tribunalul Bucureşti, pentru a înainta documentele cu caracter confidential şi înscrisurile clasificate depuse în dosarul nr. 21131/3/2019, către Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în minuta deciziei Curţii de Apel Bucureşti din data de 11.12.2019. 

Reamintim că, Tribunalul Bucureşti a respins luni, 7 octombrie, ca neîntemeiată contestaţia depusă de grupul olandez Damen, după ce MApN a anunţat că oferta câştigătoare a contractului de achiziţie a celor 4 corvete mulltifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa. Valoarea contractului este de 1,2 miliarde de euro. 

Olandezii de la Damen au reclamat, printre altele, ca ilegală recenta decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, conform căreia o plângere a depusă de italienii de la Fincantieri ar fi tardivă. 

Ministerul Apărării a anunţat că oferta câştigătoare a contractului de achiziţie a corvetelor mulltifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa, iar în acelaşi contract este efectuată şi modernizarea fregatelor MApN. Ministerul a primit oferte, în cadrul acestei licitaţii, din partea companiei olandeze Damen, a firmei italiene Fincantieri şi a Grupului Naval din Franţa. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite