Slujbe de pomenire a eroilor din 1989, în toate bisericile. Iohannis şi Orban au participat la Catedrala Patriarhală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Un sobor de preoţi oficiază, duminică, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti parastasul pentru eroii Revoluţiei din 1989, la împlinirea a 30 de ani de la evenimentele care au dus la căderea comunismului.

La slujbă participă preşedintele Klaus Iohannis, dar şi premierul Ludovic Orban şi câţiva membri ai Cabinetului.

Parastasul a fost programat la ora 11.45, după Sfânta Liturghie.

Un sobor de preoţi, condus de PF Danie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, oficiază slujba şi pomeneşte eroii evenimentelor din decembrie 1989.

La slujbă participă preşedintele Kaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, dar şi câţiva miniştri. Iohannis a fost întâmpinat de premierul Ludovic Orban, dar şi de PF Daniel, după care au intrat în Catedrală.

Anterior, în Bucureşti s-au oficiat slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989 la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei, la Troiţa de la Radiodifuziunea Română, la Troiţa de la Televiziunea Română şi la Troiţa Paraşutiştilor din curtea Televiziunii Române.

De altfel, potrivit Patriarhiei Române, în toate bisericile din subordine, din ţară şi străinătate, au loc, duminică, slujbe pentru pomenirea eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.

„În toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară şi străinătate ale Patriarhiei Române va fi oficiată duminică, 22 decembrie 2019, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român”, anunţă Patriarhia Română. 

”În ziua de 22 decembrie, după terminarea Sfintei Liturghii, vor fi trase clopotele în toate bisericile şi mănăstirile Patriarhiei Române, în semn de respect şi de recunoştinţă faţă de eroii Revoluţiei din decembrie 1989”, a mai transmis Patriarhia Română. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite