Şeful Poliţei Române, despre intervenţia de la Caracal: „Poliţia putea intra în locuinţă şi fără mandat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a explicat la Antena 3 modul în care au acţionat autorităţile în cazul fetei dispărute în Caracal. Acesta susţine că Poliţa a aflat domiciliul exact al suspectului între orele 2:00 şi 3:00 dimineaţa, la ora 3:00 s-a dat şi mandatul de percheziţie pentru ora 6:00 dimineaţa.

„La poartă nu a stat doar Poliţia Română. A fost o echipă complexă, formată din procurori şi poliţişti. Eu mă voi deplasa acum la Caracal şi vă voi da de acolo toate informaţiile, stabilind ora exactă şi ora la care s-a dispus şi s-a semnat mandatul.

Poliţia a aflat domiciliul corect la care s-a aflat acest individ la aproximativ ora 2.00-2.30-3.00. 

Am aflat adresa noi, nu de la STS. La 3.30 s-a dat mandatul de percheziţie pentru ora 6.00 dimineaţa”, a declarat Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, la Antena 3.

Şeful Poliţiei a mai spus că Poliţia putea intra în locuinţa suspectului fără să mai aştepte autorizaţia judecătorului sau procurorului.

„Poliţiştii au ajuns în faţa locaţiei respective şi au intrat la 6 dimineaţa. Legea permitea Poliţiei Române să intre direct în locuinţă, fără să aştepte autorizaţie”, a mai spus Ioan Buda.

„Poliţia a stat acolo până când a dispus domnul procuror. Procurorul de caz conduce operaţiunea”, a completat acesta. 

Oficialii Poliţiei Române şi cei ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale se acuză reciproc pentru timpul vital pierdut pentru găsirea Alexandrei, fata dispărută în Caracal, după ce-a fost răpită de un individ de 66 de ani. Telefonul pe care adolescenta l-a dat la 112 n-a folosit în final la nimic.

Alexandra Măceşeanu, fata de 15 ani dispărută în Caracal în cursul zilei de miercuri, 24 iulie, a reuşit, printr-un efort supraomenesc, să fure un telefon din casa răpitorului şi să sune la 112 în dimineaţa zilei de joi, 25 iulie, în jurul orei 11.00. Oficialii Poliţiei Române susţin că specialiştii STS n-au reuşit să identifice cu o precizie rezonabilă locul din care a fost făcut apelul telefonic şi că au fost trimişi în trei locaţii greşite, fiind nevoiţi să obţină mandate de percheziţii pentru toate cele adrese şi pierzând astfel timp vital.

Pe aceeaşi temă:

Dezastrul scandalos al anchetei fetelor răpite în Caracal. Alexandra a sunat în van la 112, poliţiştii au mers pe altă pistă şi au pierdut timp adormind câinii

Adolescentele răpite în Caracal au fost ucise, tranşate şi dizolvate în acid. Ororile descoperite de poliţişti în curtea principalului suspect

Cum se apără STS în cazul fetei dispărute în Caracal. Poliţia acuză Serviciul că a dat coordonatele greşite

Cum puteau interveni legal poliţiştii pentru salvarea fetei răpite şi ucise în Caracal

Adolescenta răpită la ocazie în Olt ar fi reuşit să sune la 112, dând indicii clare: „Poliţiştii s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până când au obţinut mandat“

Cine este bărbatul din Caracal suspectat că a răpit şi ucis în chinuri groaznice două adolescente

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite