Dezastrul scandalos al anchetei fetelor răpite în Caracal. Alexandra a sunat în van la 112, poliţiştii au mers pe altă pistă şi au pierdut timp adormind câinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Poliţiei Române şi cei ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale se acuză reciproc pentru timpul vital pierdut pentru găsirea Alexandrei, fata dispărută în Caracal, după ce-a fost răpită de un individ de 66 de ani. Telefonul pe care adolescenta l-a dat la 112 a ajutat doar la găsirea criminalului, nu şi la recuperarea ei încă în viaţă.

Alexandra Măceşeanu, fata de 15 ani dispărută în Caracal în cursul zilei de miercuri, 24 iulie, a reuşit, printr-un efort supraomenesc, să fure un telefon din casa răpitorului şi să sune la 112 în dimineaţa zilei de joi, 25 iulie, în jurul orei 11.00. Oficialii Poliţiei Române susţin că specialiştii STS n-au reuşit să identifice cu o precizie rezonabilă locul din care a fost făcut apelul telefonic şi că au fost trimişi în trei locaţii greşite, fiind nevoiţi să obţină mandate de percheziţii pentru toate cele adrese şi pierzând astfel timp vital.

Surse din rândul poliţiştilor implicaţi în cercetările de la Olt spun că, în cele din urmă, anchetatorii au decis să renunţe la informaţiile furnizate de STS şi să pornească pe un cu totul alt fir, plecând de la informaţiile pe care Alexandra le-a furnizat în timpul apelului la 112. Adolescenta a încercat să descrie cu cât mai mare acurateţe locul în care se află şi cum arată bărbatul care a răpit-o.

În baza acestor informaţii, poliţiştii au început să cerceteze înregistrările făcute de camerele de supraveghere din zona locului din comuna olteană Dobrosloveni, acolo unde fata s-a urcat într-o maşină de ocazie spre Caracal. Au făcut-o însă extrem de târziu, şi nu în paralel cu investigarea locaţiilor furnizate de STS. Teoretic, căutările în arhiva înregistrărilor video ar fi trebuit să înceapă încă din ziua de miercuri, 24 iulie, atunci când părinţii Alexandrei au furnizat detalii despre circumstanţele dispariţiei fiicei lor.

Într-un final, au reuşit să descopere maşina în care adolescenta s-a urcat, un Renault gri, şi l-au identificat pe proprietar după numărul de înmatriculare. Au găsit casa suspectului şi au obţinut un mandat de percheziţie în jurul miezului nopţii, între zilele de joi spre vineri, 26 iulie.

Sursele consultate de Adevărul arată că poliţiştii au înconjurat proprietatea, despre care aveau informaţii că este păzită de mai mulţi câini lupi agresivi. Aceasta a fost una dintre informaţiile furnizate de Alexandra în timpul apelului la 112. Forţele speciale au încercat să nu stârnească câinii, având suspiciunea că fata ar fi fost sechestrată şi că răpitorul ar fi ucis-o în cazul în care patrupedele ar fi dat alarma. Din acest motiv, mai mulţi poliţişti au lucrat timp îndelungat pentru adormirea câinilor.

Au intrat pe proprietate abia la ora 6.00 dimineaţa, la 19 ore după apelul Alexandrei la 112, invocând faptul că un mandat de percheziţie nu poate fi pus în aplicare decât între orele 6.00 şi 20.00, conform legilor din România. Cu toate acestea, un procuror consultat de Adevărul spune că poliţiştii nici măcar nu ar fi avut nevoie de mandat de percheziţie în acest caz, fiind vorba despre un caz în care viaţa unei persoane este pusă în pericol iminent.

Intraţi pe proprietate, poliţiştii l-au găsit treaz pe suspect, precum şi urme arse ale bijuteriilor purtate de Alexandra. Presupusul criminal a tăcut în timpul interogatoriului şi a negat monosiliabic tot. Într-un frigider din casa suspectului, oamenii legii au găsit pungi cu carne, despre care se prespune că este de origine umană şi care i-ar aparţine celeilalte fete dispărute în Caracal în luna aprilie. În acest al doilea caz, ancheta poliţiştilor n-a înaintat deloc din momentul în care bunicii fetei au reclamat faptul că nepoata lor este de negăsit.

În baza ororilor descoperite vineri pe proprietatea suspectului, criminaliştii au suspiciunea că cele două adolescente au fost ucise, tranşate, dizolvate în acid şi îngropate în livada casei, în gropi care ulterior au fost betonate.

Pe aceeaşi temă:

Adolescentele răpite în Caracal au fost ucise, tranşate şi dizolvate în acid. Ororile descoperite de poliţişti în curtea principalului suspect

Cum se apără STS în cazul fetei dispărute în Caracal. Poliţia acuză Serviciul că a dat coordonatele greşite

Cum puteau interveni legal poliţiştii pentru salvarea fetei răpite şi ucise în Caracal

Adolescenta răpită la ocazie în Olt ar fi reuşit să sune la 112, dând indicii clare: „Poliţiştii s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până când au obţinut mandat“

Cine este bărbatul din Caracal suspectat că a răpit şi ucis în chinuri groaznice două adolescente

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite