Şeful Direcţiei Relaţii Publice a Municipiului Bucureşti, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Direcţiei Relaţii Publice şi Informare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Mirela Ercuţă, a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală în valoare de aproximativ două milioane de euro. Ea este cercetată în stare de libertate.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Mirelei Ercuţă, director executiv al Direcţiei Relaţii Publice şi Informare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (la data comiterii faptelor fiind administrator al unor societăţi comerciale din Brăila) şi a lui Radu Cosmin Ercuţă, asistent manager la o societate comercială din Bucureşti (la data faptelor fiind administrator al unor societăţi comerciale din Brăila).

Atât Mirela Ercuţă, cât şi Cosmin Radu Ercuţă, sunt acuzaţi de evaziune fiscală în formă continuată (trei acte materiale). 

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2007-2008, cei doi, în calitate de administratori în drept ai societăţilor SC MORPHEUS SRL Brăila (transformată ulterior în SC BUJOR DE PĂDURE SRL Tulcea), SC SILDUD AGRO SRL Dudeşti, judeţul Brăila şi SC TESEUS SRL Brăila, societăţi prin intermediul cărora ar fi efectuat operaţiuni de comerţ cu cereale, nu ar fi înregistrat în totalitate, în evidenţa contabilă şi în alte acte (operaţiunile comerciale şi veniturile realizate). 

În acest fel, ei au produs un prejudiciu de 8.332.133,15 lei (2.262.383,76 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA.

În vederea recuperării prejudiciului menţionat, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aparţinând lui Cosmin Radu Ercuţă. 

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Brăila şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Tulcea s-au constituit părţi civile în cauză împotriva inculpaţilor Ercuţă Cosmin Radu şi Ercuţă Mirela cu sume reprezentând daună la bugetul de stat cauzat de cele trei societăţi administrate cei doi.

La data de 14 mai 2013, la cererea procurorilor, Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a Mirelei Ercuţă şi a lui Cosmin Radu Ercuţă. Pe 20 mai 2013, Curtea de Apel Galaţi a admis recursul celor doi inculpaţi şi a dispus, faţă de aceştia, măsura obligării de a nu părăsi municipiul Bucureşti, pe o perioadă de 30 zile, cei doi fiind puşi în libertate.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Brăila.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite