Foştii angajaţi ai Bazei de Transport Auto Nr.1 din Capitală acuză procurorii de acţiuni abuzive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protest la Procuratura Generală. Un grup din circa 40 de persoane, foşti angajaţi ai Întreprinderii de Arendă Baza de Transport Auto Nr.1 din Capitală au cerut procurorului general să se implice şi să contracareze acţiunile abuzive ale angajaţilor.

Potrivit protestatarilor, Centrul Naţional Anticorupţie a verificat activitatea Întreprinderii timp de un an de zile. Ca urmare a materialelor adunate de ofiţerii CNA, procurorii de la Anticorupţie au deschis trei dosare penale pe numele lui Vasile Caraman, directorul întreprinderii, Zinaida Doina, contabila şi Ruslan Berlinschi, jurist în cadrul companiei. 

„Controalele efectuate de CNA a scos la iveală că lichidatorul, împreună cu cele trei persoane, au cauzat întreprinderii un prejudiciu de circa 30 de milioane de lei. Procurorii de la Anticorupţie urmau să le înainteze învinuirea de evaziune fiscală şi abuz în serviciu, însă materialele adunate nu au ajuns pe masa judecătorilor. În ultimul moment, Procuratura Generală a transmis cauzele penale Procuraturii Buiucani, care, la scurt timp, le-a clasat“, susţine Mihai Căruntu, fost angajat.

În acelaşi timp, foştii angajaţi acuză administraţia că i-au scos din lista fondatorilor. „Sunt documente care demonstrează că noi suntem fondatori. Eu am lucrat 46 de ani aici şi mi s-a spus că n-am activat nicio zi la Baza de Transport Auto nr.1. I-au inclus în lista fondatorilor pe copiii lor“, afirmă Sofia Dobreva, una din protestatare.

Maria Vieru, şefa Serviciului de presă a Procuraturii Generale ne-a spus că procurorii vor examina petiţia şi vor informa opinia publică despre soluţia legală adoptată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite