Şeful CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, judecat pentru luare de mită, a primit interdicţia de a-şi exercita funcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Buzău, Cristinel Bîgiu, cercetat sub control judiciar pentru luare de mită în formă continuată, a primit interdicţia de a-şi exercita funcţia pe perioada măsurii preventive, însă decizia nu este definitivă.


Luni, la Tribunalul Călăraşi, a avut loc un nou termen pe fond în procesul în care Cristinel Bîgiu este judecat pentru luare de mită în formă continuată, instanţa judecând totodată solicitarea procurorilor DNA de a i se interzice şefului Consiliului Judeţean Buzău să îşi exercite funcţia pe perioada controlului judiciar.

Magistraţii au admis cererea procurorilor, însă decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare, potrivit Mediafax.

Ce a decis instanţa

De asemenea, instanţa a admis solicitarea lui Cristinel Bîgiu de a i se permite să comunice cu fosta sa soţie.

”Admite cererile de modificare a conţinutului controlului judiciar formulate de DNA şi inculpatul Bîgiu Marian Cristinel, în sensul că: impune inculpatului Bîgiu Marian Cristinel interdicţia de a-şi exercita atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău pe durata controlului judiciar dispus prin încheierea pronunţată în prezenta cauză din data de 6 iulie. Îndepărtează măsura de interzicere a comunicării inculpatului cu martora Bîgiu Veronica Florentina, menţinând celelalte obligaţii stabilite prin încheierea din 6 iulie - dosar 817/116/2015”, se precizează în încheierea de şedinţă de la Tribunalul Călăraşi.

Următorul termen pe fond în acest caz a fost stabilit pentru 5 octombrie.
 

Acuzaţiile DNA

Cristinel Bîgiu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Buzău din decembrie 2014 până în iulie, el revenind la serviciu în 21 iulie.

Bîgiu s-a aflat în arest preventiv din decembrie 2014 până în aprilie, când această măsură a fost înlocuită cu arestul la domiciliu.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, a fost trimis în judecată în acest dosar alături de finul său, Florin Colgiu. Ei sunt acuzaţi de luare de mită, conflict de interese în formă continuată şi de tentativă de spălare a banilor, respectiv de complicitate la aceste infracţiuni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite