Șef de finanțe din Primăria Sectorului 6, reținut de DNA pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful serviciului de managementul documentelor din Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 6 a fost reținut de DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. Potrivit procurorilor, Adam George Marius ar fi furnizat date dintr-o altă anchetă a DNA.

Un șef de finanțe din primăria Sectorului 6 a fost reținut de DNA FOTO Arthivă Adevărul
Un șef de finanțe din primăria Sectorului 6 a fost reținut de DNA FOTO Arthivă Adevărul

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 noiembrie 2023, a inculpatului Adam George Marius, șef Serviciu managementul documentelor și comunicare instituțională în cadrul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (D.G.I.T.L.) Sector 6 Bucureşti”, a informat DNA într-un comunicat de presă. 

Potrivit informațiilor furnizate, șeful de Serviciu din Sectorul 6 este acuzat de: 

- „luare de mită, în formă continuată,

- folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată,

- favorizarea făptuitorului”.

Rechizitoriul anchetatorilor arată că, „în perioada 16.10. – 23.11.2023, inculpatul Adam George Marius, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la o persoană (martor în cauză), în mai multe rânduri, sumele de 2.800 de lei și 4.500 de euro pentru a pune la dispoziția acesteia mai multe documente emise de Direcția Națională Anticorupție prin care se solicitau informații de la D.G.I.T.L. Sector 6 în trei dosare de urmărire penală ce aveau ca obiect fraude cu imobile. În același context, inculpatul urma să-i furnizeze martorului și documente ce vizau 37 de imobile cu situație juridică incertă ori contribuabili care și-au stabilit domiciliul în străinătate, în scopul de a identifica succesiunile vacante și a-i facilita acestuia din urmă obținerea dreptului de proprietate asupra lor”.

De asemenea, „în data de 23.11.2023, inculpatul Adam George Marius a primit suma de 4.500 euro menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

„Anterior, în perioada septembrie–noiembrie 2022, inculpatul Adam George Marius, în aceeași calitate, după ce a intrat în posesia unor documente emise de Direcția Națională Anticorupție într-un alt dosar penal, ar fi adus la cunoștința martorului despre existența cercetărilor penale în curs, desfășurate cu privire la angajații unui birou notarial și la apropiații acestora și ar fi remis acestuia documentele respective”, a mai arătat DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite