Săracii proxeneţi bogaţi. Conduceau maşini Porsche şi Mercedes, dar primeau ajutoare sociale în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Pixabay
FOTO Pixabay

Cinci români au fost arestaţi de poliţiştii italieni, fiind acuzaţi de proxenetism, şantaj şi perceperea ilegală de fonduri din banii publici. Fiscul Italian a descoperit că aceştia primeau ajutor social, deşi se plimbau cu maşini de lux şi exploatau sexual tinere.

Un scandal de proporţii a izbucnit în Italia când s-a aflat că o reţea de proxeneţi români care duceau o viaţă de lux primeau şi ajutor social în Peninsulă.

Anchetatorii au stabilit că proxeneţi aduceau tinere din România prin metoda ”loverboy”, pe care le obligau apoi să se prostitueze. Investigaţiile în acest caz au fost demarate în august 2020, de către poliţiştii din Perugia, după ce un cetăţean italian a depus o plângere împotriva a trei români care îl şantajau.

Bărbatul fusese acuzat de români că ar fi furat bani din poşeta unei prostituate şi era ameninţat de aceştia cu moartea. Pentru a scăpa, italianul trebuia să le înapoieze 3.000 de euro. 

Ancheta a dus însă la descoperirea unei grupări criminale care îşi desfăşura activitatea în Perugia, aceasta fiind formată din bărbaţi şi femei, toţi originari din Slatina.

Zeci de mii de euro încasaţi ilegal în doar câteva luni

Gruparea recruta tinere femei şi le aducea în Italia, unde le obligau apoi să se prostitueze prin ameninţări şi violenţe.

Victimele erau constrânse astfel să-şi vândă trupurile în apartamente închiriate în diferite provincii din Italia, printre care Perugia, Roma, Milano, Pavia, Lodi, Fermo şi Mantova. Tinerele erau tot timpul sub controlul proxeneţilor, care gestionau într-o manieră extrem de organizată zonele unde tinerele românce se prostituau şi pe care le supuneau la numeroase acte de agresiune, atât fizice, cât şi psihice.

Fiscul Italian a descoperit ulterior că membrii grupării deţineau diferite autoturisme, marca Porsche, Mercedes, Audi şi BMW, iar investigaţiile efectuate cu privire la situaţia financiară a acestora au scos la iveală, de asemenea, faptul că primeau de la statul italian şi ajutor social, scrie stiridiaspora.ro.

Cei cinci români arestaţi în acest caz au încasat în numai câteva luni peste 22.000 de euro ca ajutoare sociale. Alţi şase cetăţeni români sunt căutaţi în prezent de autorităţile italiene pentru complicitate la  proxenetism, şantaj şi perceperea ilegală de fonduri din banii publici.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Drama fetei agăţate pe Facebook de un proxenet. A salvat-o de la prostituţie un prieten al tatălui ei vitreg, care s-a dat drept client

Proxenet violent, băgat la puşcărie pentru că a bătut trei poliţişti

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite