Drama fetei păcălite cu o poveste de iubire şi exploatată sexual până la epuizare. A făcut avort ca să continue să producă bani pentru proxenet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

O fată de 16 ani a trecut prin momente de coşmar pentru că a crezut în promisiunile unui bărbat, care s-a dovedit ulterior că era un proxenet extrem de periculos. Copila s-a prostituat ca să îşi construiască un viitor împreună, iar când a înţeles ce se întâmplă, a fost ameninţată ca să continue să îşi vândă trupul.

Tribunalul Bacău l-a condamnat pe Valentin Ion Bolmandâr la 10 ani de închisoare pentru proxenetism şi trafic de minori. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Nicu-Marius Bolmandâr (8 ani de închisoare pentru proxenetism şi trafic de minori), Marian Huzum (8 ani de închisoare pentru proxenetism), Ionel Ionică (3 ani şi 6 luni de închisoare pentru proxenetism), I. M. D. (3 ani şi 6 luni de închisoare pentru proxenetism). Curtea de Apel Bacău a decis rejudecarea dosarului, Tribunalul Bacău stabilind un nou termen de judecată pe 22 martie 2022.

Procurorii DIICOT Bacău au stabilit că Valentin Ion Bolmandâr a început o relaţie sentimentală în februarie 2017 cu o adolescentă care avea atunci doar 16 ani. I-a promis că vor avea o viaţă împreună, dar mai întâi trebuie să facă rost de bani. 

În realitate, individul este un proxenet extrem de periculos, care foloseşte metoda ”loverboy” pentru a atrage tinere şi a le forţa apoi să se prostitueze în propriul beneficiu.

În cazul fetei de 16 ani, Boldamâr a invocat faptul că are datorii şi trebuie să se prostitueze ca să le plătească, iar apoi îşi pot începe viaţa de cuplu. A convins-o să plece de acasă, scoţând-o de sub autoritatea părinţilor, iar apoi a determinat-o să îşi vândă trupul în diverse locuri din Iaşi, Galaţi şi Bacău.

Pe 1.06.2017, mama fetei a mers la Poliţie şi a reclamat faptul că fiica sa a fost convinsă de ”iubit” să se prostitueze. Femeia le-a spus poliţiştilor că a aflat de faptul că fata ei apărea dezbrăcată pe site-ul www. publi24.ro şi îşi oferea serviciile sexuale contra cost.  

”Am fugit numai ca sa fiu lângă tine, tati”

Din interceptările telefonice efectuate de anchetatori reiese modul în care proxenetul o manipula pe adolescentă ca să se prostitueze.

Adolescentă: o sa fiu mare în curând tati d mică sunt lângă tine de la 16 ani şi ceva puiul meu

Proxenet: Da puiu meu ştiu inimioara mea că ai crescut lângă tati tau

Adolescentă: da am fugit numai ca sa fiu lângă tine, tati

Proxenet: Si-ţi pare rău inimioara mea

Adolescentă: bubu nu imi pare rău de nimic

”Întreţinându-i iluzia unei vieţi de cuplu, exercita în fapt un control strict şi violent, acaparând cvasitotalitatea veniturilor obţinute din practicarea prostituţiei”, au stabilit procurorii DIICOT Bacău.

A sacrificat o viaţă pentru bani

Adolescenta a rămas la un moment dat însărcinată, iar proxenetul a convins-o să facă întrerupere de sarcină ca să poată scoate în continuare bani din prostituţie.   

”Complexul de condiţionări emoţionale căruia îi este tributară minora, a fost întreţinut cu abilitate de inculpatul zis ”Ochilă”, care a utilizat alternativ, pe de-o parte, declaraţii de dragoste şi promisiuni, iar pe de altă parte, reproşuri şi admonestări severe. Totul cu scopul de a-i inocula victimei sentimentul de vinovăţie pentru nivelul veniturilor obţinute din practicarea prostituţiei, care fiind mereu modest în raport cu pretenţiile inculpatului, era, prin urmare, insuficent pentru întreţinerea unei vieţi de cuplu”, mai spun anchetatorii.

Nu recunoaşte nimic

La proces, Bolmandâr a încercat să acrediteze ideea că a avut o relaţie normală de cuplu şi nu a exploatat-o sexual niciodată pe adolescentă, dar judecătorii nu au crezut nimic din afirmaţiile sale.

”Inculpatul îi controla în mod autoritar şi violent activităţile acesteia, îi reproşa în mod constant nivelul redus al veniturilor realizate de aceasta din practicarea prostituţiei, despre care afirma că sunt insuficiente pentru a-şi achita datoriile, inculpatul exercitând în mod constant presiuni asupra acesteia pentru a câştiga mai mulţi bani, în caz contrar ameninţând că o va părăsi”, este concluzia instanţei de judecată, care i-a adus lui Bolmandâr o condamnare în primă instanţă de 8 ani de închisoare pentru proxenetism şi trafic de minori.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Surpriza unui român în Italia: a mers la prostituate, dar şi-a găsit soţia „la treabă“. A omorât-o, apoi s-a sinucis

Cum se lăfăia un „macho man“ din banii iubitei prostituate: „Să îmi ţii şi mie bănuţi, baby mik şi dulce“

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite