Românii, pe locul patru în Italia la trimis bani acasă în 2021. Au făcut transferuri de 563 de milioane de euro

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Conaţionalii noştri din Peninsulă au transferat sume importante de bani familiilor din România, aşa cum au făcut, de altfel, în fiecare an după căderea comunismului.

Banii trimişi în ţările de origine de imigranţii prezenţi în Italia în 2021 au depăşit 7,7 miliarde de euro, în creştere cu 14,3% faţă de anul precedent. 

Au crescut mai ales fluxurile de bani către ţările din Africa de Nord şi Orientul Apropiat (+ 29,1%), Asia (+ 19,8%) şi America Centrală şi de Sud (+ 16,8%). 

Ca destinaţie România se află pe locul patru, după Bangladesh, Pakistan şi Filipine.

Datele se referă la transferurile de bani efectuate prin instituţii de plată sau alţi intermediari autorizaţi, nu şi sumele trimise prin diverşi intermediari neautorizaţi sau chiar personal, de către lucrători.

La nivel de ţară, pe primul loc este Bangladeshul cu peste 873 de milioane de euro primiţi din Italia (cu 11,3% mai mult decât în ​​2020), apoi Pakistanul cu 597 de milioane de euro (+ 7,7%) şi Filipine care a primit 591 de milioane de euro (+ 7,6%).

România este pe locul patru, cu 563,5 milioane de euro trimişi în ţară de cei care muncesc în Peninsulă, în scădere faţă de 2020, când s-au înregistrat 604 milioane de euro. După România urmează Maroc şi Senegal, cu 548 milioane şi respectiv 493 milioane de euro, scrie vita.it.

În ceea ce priveşte provinciile din care au fost transferaţi cei mai mulţi bani, aproape 23% din remitenţe au plecat din Lombardia, urmată de Lazio (14,6%), Emilia-Romagna (10,2%), Veneto (8,2%) şi Toscana (7,8%).

Vă mai recomandăm să citiţi şi: 

Sistemul bancar românesc, sub control. Cum arată situaţia din acest sector în Ucraina, în urma crizei provocate de atacul Rusiei

Băncile din România încep să blocheze conturi ale cetăţenilor şi firmelor din Rusia

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite