Cinism de infractori. Au furat cardul unor bătrâni internaţi în spital şi au făcut cumpărături de zeci de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

O tânără şi concubinul acesteia au profitat de internarea în spital a doi bătrâni pe care îi cunoşteau şi le-au furat din casă un card bancar, pe care l-au folosit apoi pentru a le retrage ilegal banii, dar şi pentru a face cumpărături de zeci de mii de lei.

Pe 6 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, împreună cu cei din cadrul Poliţiei oraşului Buhuşi, postului de Poliţie Blăgeşti şi luptătorii pentru acţiuni speciale, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară emis de Tribunalul Bacău.

Percheziţia a avut loc pe raza comunei Blăgeşti, la locuinţa unei tinere de 33 de ani şi a concubinului acesteia, un bărbat de 41 de ani, suspectaţi de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

”S-a reţinut că, în perioada octombrie-noiembrie 2021, profitând de starea de vulnerabilitate a doi soţi, de 78 şi 85 de ani, internaţi la o unitate medicală, bănuiţii ar fi sustras din locuinţa acestora, un card bancar, pe care ulterior l-ar fi folosit, fără consimţământul acestora pentru efectuarea mai multor operaţiuni financiare în mod fraudulos sau de retragere numerar de la bancomat, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 55.000 de lei”, spun reprezentanţii IPJ Bacău.

Cu ocazia percheziţiei, în locuinţa celor doi tineri au fost identificate mai multe înscrisuri şi mijloace materiale de probă care au legătură cu cauza, totodată fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, achiziţionate cu banii retraşi din contul păgubiţilor.

În baza mandatelor de aducere emise de poliţişti, cei doi tineri au fost conduşi la sediul IPJ Bacău, unde au fost audiaţi cu privire la cele întâmplate.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Românii care au scandalizat Belgia cu furtul prin metoda „umărul surferului“. Cum îşi alegeau victimele

Tânăr cercetat penal pentru că a reclamat un furt imaginar după ce a pierdut banii firmei la păcănele

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite