Român ținut în lanțuri, într-o pivniță, de un fermier german. Angajatorul l-a amenințat cu un pistol

0
Publicat:

Ceea ce credea că este un loc de muncă acceptabil, care îl va ajuta să-și întrețină familia, s-a transformat într-un coșmar pentru român de 36 de ani, ajuns sclav la un fermier german din regiunea Sauerland.

Poliție Germania. FOTO Shutterstock
Poliție Germania. FOTO Shutterstock

„Mai întâi a lucrat bine cu ajutorul românesc, apoi fermierul din regiunea Sauerland a luat-o razna”, titrează publicația germană Westfalen Post.

Angajatorul german e judecat la tribunalul regional Hagen, fiind acuzat că l-a ținut pe român în lanțuri, înfășurate în jurul brațelor, picioarelor și gâtului, într-o pivniță, notează Libertatea, care citează cotidianul regional.

Fermierul, în vârstă de 39 de ani, l-a racolat pe român în urma unui anunț online postat de bărbatul care își căuta de lucru în Germania și, deși lucrurile păreau ok la început, când au convenit să-i plătească 1.000 de euro lunar, iar 500 de euro direct, fără acte, angajatorul a ajuns să-i ceară românului să muncească gratis pentru el.

Bărbatul s-a temut pentru viața lui, a renunțat la salariu, a lucrat la fermă cele patru săptămâni, mulgând vacile, hrănindu-le și reparând gardurile de pe pășune. La finalul perioadei, fermierul i-a impus alte patru săptămâni de muncă neplătită, amenințându-l cu un pistol. Românul a  reușit să fugă după două săptămâni, pe o potecă forestieră.

Ce spune fermierul

Ajuns în instanță, fermierul a relatat că, inițial, s-au înțeles bine și că i-a dat bani românului chiar și pentru permisul de conducere și că, mai mult, i-a cumpărat un Audi vechi, dar că situația s-a înrăutățit atunci când soția ajutorului său a venit din România cu un copil mic.

Fermierul spune că a cumpărat un apartament în care a instalat familia românului, iar acesta din urmă a plătit doar jumătate din chirie. Germanul susține că i-a obținut copilului românului un loc la o grădiniță, dar că, în cele din urmă, familia română a dispărut, fără a achita ultimele cheltuieli.

Două săptămâni mai târziu, când bărbatul român s-a întors, fermierul, care se consideră exploatat financiar, l-a dus în pivniță și i-a pus lanțul la gât, cerându-i să muncească pentru el.

Inculpatul a recunoscut nu doar că l-a legat în lanțuri, ci și că l-a amenințat că îl împușcă:

Am vrut să fie speriat. Dar era doar un pistol cu ​​gaz, descărcat”

Românul a relatat teroarea la care a fost supus, cum a reușit să fugă și cum a ajuns să fie amenințat chiar și după ce s-a întors în România, unde a cerut ajutorul unui psiholog.

 Fermierul german speră să stingă conflictul oferindu-i românului 2.000 de euro.

„Nu vreau să iau bani, pentru că încă mi-e frică (..) vreau doar să-l întreb mai întâi pe avocatul meu”, spune românul, potrivit sursei citate.

Procesul va continua săptămâna viitoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite