Reacţii la demisia lui Victor Ponta. Traian Băsescu: „Este un mare cadou pentru România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea politică salută demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului. Traian Băsescu, Liviu Dragnea şi Ludovic Orban consideră că România are şansa unui nou început.

Gabriel Oprea, preşedintele UNPR: „Aseară, între orele 21.00 şi 23.00, am avut o discuţie cu Victor Ponta şi, împreună, am decis că trebuie să ascultăm vocea străzii. Am avut o discuţie cu prietenul meu Victor Ponta şi am decis împreună că hotărârea care trebuie luată este depunerea mandatului. Nu voi face mai parte dintr-un nou guvern. L-am sfătuit pe Piedone să ia cea mai potrivită decizie. Şi înţeleg că a luat-o“.

Traian Băsescu, preşedintele Mişcării Populare: „Victor Ponta a făcut ce trebuia. Jocul acum este în mâna preşedintelui. Decizia va fi foarte importantă. Era necesar gestul lui Ponta. Preşedintele are variante, inclusiv să-şi aducă propriul Guvern. Nu cred că s-a încheiat cariera politică a lui Victor Ponta. Este un mare cadou pentru România. Mă bucur că a coincis cu ziua mea (n.r.- azi e ziua de naştere a lui Traian Băsescu). Nu am rămas cu un sentiment major faţă de Ponta. El trebuia să facă acţiunea aceasta demult. Va fi foarte bine receptat în afară. Se demonstrează că România este un popor viu.

Traian Băsescu, la Digi 24: „Victor Ponta trebuia să demisioneze la scandalul plagiatului sau la trimiterea în instanţă. La stradă n-a mai putut să reziste, pentru că n-a venit nicio comisie care să spună că strada n-are dreptate. Schimbarea clasei politice se poate face numai la alegerile parlamentare din 2016. Până atunci, clasa politică trebuie să-şi ducă onest mandatul. Trebuie pus un guvern conform exigenţelor de corectitudine pe care le cere populaţia. Mie nu mi-a reuşit întotdeauna, poate îi reuşeşte domnul Iohannis. Dacă se respectă promisiunile, viitorul prim-ministru este Cătălin Predoiu. Nu cred că se poate face o ţintă anti-corpuţie din Cătălin Predoiu. Nu e perfect, dar nu văd unde poate fi agăţat din acest punct de vedere“

Ludovic Orban, vicepreşedinte PNL: „Politicenii să fie foarte atenţi la tot ce se spune în stradă. Este clar că este toleranţă zero cu tot ce se spune în stradă. Este şansa unui nou început. Vom lua toate deciziile în cadrul PNL, în consultare cu preşedintele României“.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD : „Nu trebuie să fii surd sau orb când oamenii îşi strigă nemulţumirea în stradă. Unii parteneri nu înţeleg asta. Premierul Victor Ponta a hotărât să-şi depună mandatul. Nu se mai poate aşa ceva. Am avut o discuţie foarte serioasă şi profundă cu premierul. O să vă spun mai multe la ora 13.00. Nu suntem un partid de răzgândeni. Sunt convins că duypă ce premierul îşi va depune mandatul, primarul Sectorului 4 va demisiona. Câţi lideri europeni ar trebui să demisioneze ca Piedone să-şi depună mandatul? “, a spus Liviu Dragnea.

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL: „Este exclusiv victoria străzii. Respect! O lecţie pentru toţi politicienii. S-o înţelegem“

Kelemen Hunor, preşedintele UDRM. „Există următoarele variante: 1. Actuala coaliţie, în actuala formulă, să meargă mai departe. 2. Un guvern din opoziţie. 3. Un guvern de tehnocraţi. 4. Dizolvarea Parlamentului. În afară de prima variantă, noi susţinem toate celelalte trei variante. Dar actuala coaliţie, în actuala formulă, nu poate merge inainte. Nu este un scop al UDMR să intre la guvernare.  Cred că demisia lui Victor Ponta a venit la momentul potrivit. Era clar că n-are cum să meargă mai departe după greşelile din ultimele două săptămâni. Era ultimul moment în care putea să facă asta“.

Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator: „Suntem singura ţară din regiune care are creştere economică. Apreciez gestul de onoare al premierului“

Maria Grapini, europarlamentar, a postat pe Facebook următorul mesaj:

image

Mai multe ştiri despre demisia Guvernului 

Noul Guvern, în formare. Mircea Duşa, propus de PSD premier interimar. PNL cere alegeri anticipate

Victor Ponta a demisionat. Ce trebuie să facă acum Klaus Iohannis

Victor Ponta a demisionat. PNL cere alegeri anticipate. Blaga: acesta este mandatul cu care vom merge la Cotroceni

Reacţii la demisia lui Victor Ponta. Traian Băsescu: „Este un mare cadou pentru România“

De ce a demisionat Victor Ponta: „Sper ca depunerea mandatului meu să satisfacă aşteptările celor care au protestat“

Victor Ponta a demisionat. Mesajul românilor din SUA: Nu mai tăceti, nu mai plecaţi capul, nu mai închideţi ochii!

Victor Ponta a demisionat. Ce urmează şi ce spune Constituţia

Demisia premierului Victor Ponta a făcut înconjurul lumii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite