UPDATE Victor Ponta a demisionat. Cursul oficial anunţat de BNR a urcat la  4,4462 lei pentru un euro după căderea Guvernului Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leul s-a depreciat în faţa euro în tranzacţiile interbancare după căderea Guvernului Ponta. La ora 11.00, moneda naţională se tranzacţiona la 4,4456 unităţi pentru un euro, iar dolarul american era cotat la 4,0702. Cursul oficial anunţat de către BNR a fost de 4,4462 lei pentru un euro şi de 4,0711 lei pentru dolarul american.

Spre comparaţie, Banca Naţională a României (BNR) anunţa ieri un curs oficial de 4,4318 lei pentru un euro şi de 4,0370 lei pentru un dolar.

„Vestea privind demisia premierului aduce o incertitudine pe termen scurt. Vom vedea cât va dura. Orice incertitudine privind guvernarea este văzută negativ, inclusiv pentru titlurile de stat. Dacă se formează un nou guvern repede se inversează pierderile. Dacă incertitudinea durează, deprecierea se va întinde pe o perioadă mai lungă", a declarat Ciprian Dascăl,u economistul-şef al ING Bank România, citat de Mediafax.

Victor Ponta a demisionat. gestul lui Ponta, pentru a satisface nevoile oamenilor

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat miercuri dimineaţă că premierul Victor Ponta îşi depune mandatul. Ulterior, Ponta a afirmat că depunerea mandatului satisface aşteptările oamenilor.

"Am obligaţia să constat supărarea legitimă care există în cadrul societăţii şi dorinţa din nou legitimă de a avea responsabilităţi mai mari decât cele ale patronilor de la firma respectivă. Oamenii simt nevoia de mai mult şi ar fi o mare greşeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau şi nu cred că este corect să las această responsabilitate nici în seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniştrilor, sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl aşteaptă şi evident, începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit, şi al Guvernului României şi fac acest lucru pentru că în anii în care am făcut politică, rezist la orice bătălie cu adversarii politici, niciodată însă nu mă bat cu oamenii şi cred că ar fi o mare greşeală şi cred că am avea toţi de suferit", a spus premierul Victor Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis are, potrivit legilor şi Constituţiei, atribuţia de a desemna un prim-ministru interimar după demisia premierului Victor Ponta, care va asigura funcţionarea Guvernului până în momentul formării noului Guvern.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite