Reacția Ambasadei Ucrainei după marșul-parodie al mascaților din Berzunți. „Cu regret constatăm“

0
Publicat:

Polițiștii băcăuani au deschis o anchetă după ce pe internet au apărut imagini de la o adunare publică la care participă zeci de persoane mascate, iar unele dintre acestea poartă uniforme asemănătoare celor ale militarilor şi au obiecte ce par a fi arme.

Mascații din Berzunți FOTO: Captură video
Mascații din Berzunți FOTO: Captură video

Simbolurile agresiunii ruseşti trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată, a transmis, marţi, Ambasada Ucrainei, printr-un mesaj postat pe Facebook, după ce mai multe persoane dintr-o localitate din judeţul Bacău s-au costumat în soldaţi ruşi, scrie Agerpres.

"Cu regret constatăm faptul că în ziua când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea Federaţiei Ruse, în judeţul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreia au fost folosite simboluri ale teroriştilor ruşi.

Suntem convinşi că asemenea manifestare contrazice dispoziţiei poporului român, care şi-a exprimat sprijinul necondiţionat Ucrainei în războiul declanşat de către Federaţia Rusă împotriva statului ucrainean. Sperăm că acest eveniment va fi evaluat corespunzător de către societatea română", a menţionat misiunea diplomatică.

Reprezentanţii Ambasadei Ucrainei fac apel la instituţiile din România "să efectueze o anchetă rapidă şi detaliată a evenimentului".

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău a deschis un dosar penal în care fac cercetări după ce, în cadrul unei parade cu mascaţi din comuna Berzunţi, mai multe persoane s-au costumat în soldaţi ruşi şi au defilat cu autovehicule imitând pe cele militare având inscripţionată litera "Z".

"Poliţiştii băcăuani s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spaţiul public şi au demarat verificări în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situaţia de fapt, iar în funcţie de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun", au precizat reprezentanţii IPJ Bacău.

În imaginile apărute în spaţiul online şi care au stârnit comentarii negative, mascaţii din Berzunţi apar îmbrăcaţi în soldaţi ruşi, în care alegorice care simbolizează autovehicule militare dotate cu rachete şi inscripţionate cu litera "Z". În fiecare an, în localitatea băcăuană are loc o paradă care abordează diverse teme.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite