Circ ieftin cu „mascați“ într-o comună din Bacău. Defilare cu rachete și îndemn la viol: „Să vină toți rușii mei cu câte-o bombă la ei!" VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au defilat cu însemne rusești, rachete și "bomba atomică", dar și cu utilaje transformate în mașinării de război, în Ajunul Anului Nou. "Mascații" din Berzunți au făcut chiar referiri la viol în versuri ca într-un Plugușor.

Parada mascaților de la Berzunți FOTO Caputră video
Parada mascaților de la Berzunți FOTO Caputră video

UPDATE, ora 18:45 Polițiștii din Bacău s-au autosesizat în acest caz.

"Polițiștii băcăuani s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spațiul public și au demarat verificări în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului Nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situația de fapt, iar în funcție de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun", a transmis IPJ Bacău.

Știrea inițială:

Tradiționala paradă din Ajunul Anului Nou a mascaților din Berzunți, județul Bacău, s-a transformat într-un circ ieftin, criticat de mai mulți oameni pe rețelele de socializare. Ceea ce s-a dorit a fi o parodie a războiului declanșat de Putin în Ucraina nu a avut prea mult succes.

În Ajunul Noului An, pe zori de zi, își fac apariția «mascații». Cetele de mascații din cele trei sate, Moreni, Dragomir și Butucaru, se reunesc, iar personajele sunt: capra, căiuții, ursarii, cerbii, urâții, frumoșii, dracii, doctorii, bunghierii”, se arată în descrierea videoclipului postat pe pagina Bacău TV, citată de libertatea.ro.

În acest an, la paradă o parte din săteni s-au îmbrăcat în soldați ruși, mașinile au inscripționate „Z”-ul rusesc, iar tractoarele au fost acoperite cu prelate pentru a imita tancurile.

De asemenea, mașinile au fost împodobite cu rachete de jucărie sau cutii pe care scrie „bomba atomică”, iar portretul președintelui rus Vladimir Putin este lipit pe uși.

"Dărâmați tot ce vedeți, violați tot ce prindeți!" 

De asemenea, într-un alt clip, postat de Bacău TV, apare și dialogul între două personaje ce se vor a fi Vladimir Putin și Volodimir Zelenski.

Putin e cel care începe și vorbește în versuri, ca într-un plugușor: „De prin munți și de prin văi, să vină toți rușii mei, cu câte-o bombă la ei! Câte-o bombă, o cătușă, să nu stea ca proștii la ușă! Dărâmați tot ce vedeți, violați tot ce prindeți!  Cotropiți în goana mare să mutăm din nou hotare”. La auzul versului despre viol, o parte din public se amuză și râde.

"S-a dus dracu țara asta!"

Oamenii nu au fost tocmai încântați de spectacolul oferit, spre deosebire de autoritățile locale care au lădat prestația "mascaților".

"Dacă tradiție înseamnă să defilezi cu însemne rusești și utilaje transformate în mașinării de război… înseamnă că s-a dus dracu țara asta. Păcat că se știrbește din frumusețea acestor sărbători”, spune un internaut.

Ștefan Tifan, primarul comunei Berzunți,  a declarat pentru Libertatea că cei care critică sunt cei care „nu fac nimic”. „În fiecare an, există o ceată de tineri dintr-o zonă a satului care face scenete adaptate la situația din țară sau din zonă. Nici n-am ce discuta dacă e cineva care critică. Ei joacă roluri. Sunt măscărici. Înger, diavol…”, a spus acesta. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite