Puiu Popoviciu, după suspendarea pedepsei din dosarul „Ferma Băneasa”: Sper să am în sfârșit o judecată dreaptă, corectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel București a suspendat, vineri, pedeapsa de 7 ani de închisoare primită de Puiu Popoviciu în dosarul „Ferma Băneasa”. Omul de afaceri a declarat pentru „Gândul” că „speră să aibă în sfârșit o judecată dreaptă, corectă și atât”.

Puiu Popoviciu FOTO: Inquam Photos
Puiu Popoviciu FOTO: Inquam Photos

Aș avea multe de zis după atâția ani de abuzuri judiciare. Sper să am în sfârșit o judecată dreaptă, corectă și atât.  (...) Eu am fost acuzat de corupție, dar comisarul anticorupție a declarat în fața instanței că nu a primit nimic de la mine, nici direct, nici indirect, scrie foarte clar. (..) Nu-mi doresc decât normalitate”, a declarat Puiu Popoviciu pentru Gândul.

Curtea de Apel București a dispus suspendarea executării condamnării de 7 ani de închisoare a afaceristul Puiu Popoviciu pentru fapte de corupție în legătură cu asocierea firmei sale cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Capitală pentru un teren de 224 hectare.

Puiu Popoviciu a primit în luna august a anului 2017 o condamnare definitivă de 7 ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”. Omul de afaceri a fugit din România înainte de pronunțarea sentinței, fiind localizat în Marea Britanie, de unde autoritățile române nu au reușit să îl extrădeze, potrivit Agerpres.

Puiu Popoviciu a fost reţinut la Londra în  după ce s-a prezentat împreună cu un avocat la Poliţia londoneză, care l-a citat la adresa furnizată de către poliţiştii români, după ce aceştia îl localizaseră pe omul de afaceri. Ulterior, el a fost pus în libertate în schimbul unei cauţiuni de 200.000 de lire sterline, fiind obligat să poarte o brăţară electronică de supraveghere. De asemenea, el este obligat să se prezinte 3 zile pe săptămână la secţia de poliţie din Londra.

În anul 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție a Marii Britanii a respins definitiv cererea României de extrădare a omului de afaceri. Judecătorii britanici au motivat decizie arătând că afaceristul român nu a fost judecat de un tribunal imparțial în România și a „suferit o negare completă” a drepturilor sale la un proces corect, așa cum este prevăzut la articolul 6 al CEDO, potrivit Agerpres.

Avocați celebri

Puiu Popoviciu a mobilizat pentru apărarea lui avocați foarte influenți la nivel global, precum Hunter Biden (fiul actualului președinte al SUA, Joe Biden), Louis Freeh (fost șef al FBI) și Rudy Giuliani (fost primar al New York-ului și avocat al lui Donald Trump).

Puiu Popoviciu este cel care a adus în anii 90 franciza Pizza Hut în România. Tot în regim de franciză a adus în 1997 pe piața locală și lanțul de restaurante Kentucky Fried Chicken (KFC). În 2007, omul de afaceri a lansat pe piața din România și francezia Ikea, potrivit Ziarul Financiar.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite