Protest la Ministerul Sănătăţii - Zeci de persoane cer adoptarea de urgenţă a strategiei naţionale HIV/SIDA - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Zeci de persoane protestează, vineri, la Ministerul Sănătăţii şi cer adoptarea de urgenţă a strategiei naţionale HIV/SIDA.

Zeci de persoane, între care membri ai asociaţiei ACCEPT, s-au adunat, vineri, la sediul Ministerului Sănătăţii pentru a depune o petiţie în vederea adoptării cât mai urgente a strategiei naţionale HIV/SIDA.

Participanţii la protest au afişat mesaje precum „Tăcere = moarte”, „Adoptaţi strategia naţională HIV/SIDA. Avem nevoie de ea acum”, „De ce nu se face educaţie pentru sănătate în şcoli?”, „Respectaţi legislaţia HIV/SIDA”, „Minister absent: peste 10 ani fără prevenţie naţională HIV/SIDA”, „Unde sunt banii pentru prevenţia HIV?” sau „Întreruperi repetate de tratament – discriminare – moarte”.

Manifestanţii cer alocarea de sume de bani pentru prevenţie, dar şi pentru tratamentul acestei boli, în aşa fel încât persoanele care suferă de HIV/SIDA să beneficieze de tratament fără întrerupere. Ei consideră că autorităţile au obligaţia de a pune la punct o strategie pentru prevenirea infecţiilor cu HIV.

Preşedintele Asociaţiei ACCEPT, Teodora Rosetti, a reclamat situaţia persoanelor care suferă de SIDA şi care în România ”se confruntă cu bariere precum accesul precar la tratament, întreruperi dese de tratament”.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite