Propunere ANPC de închidere temporară a unui restaurant cunoscut din Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul restaurant Taverna Racilor Herăstrău ar putea fi închis temporar. Comisarii de la Protecția consumatorilor au propus închiderea restaurantului pentru o perioadă de până la 12 luni, după efectuarea unor controale în perioada iunie-septembrie a acestui an și găsirea unor nereguli, potrivit Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Taverna Racilor Herăstrău   FOTO Facebook
Taverna Racilor Herăstrău FOTO Facebook

Un comunicat al ANPC , citat de Agerpres, menționa că, în perioada 1 iunie-15 septembrie 2023 , Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfăşurat mai multe acţiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău - Bucureşti, administrată iniţial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL (societăţi promovate în media de Paul Nicolau, cunoscut ca şi Pescobar). 

Amenzi aplicate de ANPC de aproape 150.000 de lei

La începutul lunii iunie comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat amenzi în valoare de 25.000 lei, dar au și oprit de la comercializare a 156 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2600 lei. De asemenea a fost temporar oprită prestarea de servicii până la remedierea deficiențelor. S-a constat ulterior că nu a fost respectată această măsură, așa că s-a aplicat o amendă de 5.000 lei și „s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii", se menționează în comunicat.  

 Spre sfârșitul lunii, în  22 iunie, pentru administrator SC Nedsea SRL au fost dispuse mai multe măsuri vizând amenzi contravenţionale în valoare de 75.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a 84 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2500 lei, oprirea temporară a unităţii de la prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor, propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate şi propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte, scrie Agerpres

 De altfel, o decizie emisă în 28 iunie prevedea închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru SC Nedsea SRL. 

 Tot în luna iunie, a fost efectuat un alt control constatându-se că la acelaşi punct de lucru funcţiona SC Commercial Diplomatic Club SRL.

În urma acestui controlul au fost dispuse din nou amenzi contravenţionale. Valoare lor a fost de 15.000 lei. De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 186 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 8100 lei, şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor (agregate figorifice), potrivit surselor citate.

 Vineri, 15 septembrie, pentru administrator SC Commercial Diplomatic Club SRL, au fost dispuse alte sancţiuni care constau în amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16500 lei, oprirea temporară a unităţii de la prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor şi propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate, conform comunicatului ANPC.

  "Menţionăm că vor fi transmise adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţia de Sănătate Publică", se arată în documentul ANPC. 

Nereguli găsite de comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov la Taverna Racilor Herăstrău

Printre abaterile constatate de comisarii de la Protecția Consumatorului se numără: folosirea unor materii prime şi a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilaţie cu depuneri masive de praf, chedere depreciate şi murdare, prezenţa insectelor vii (muşte) în unitate, schimbarea stării termice a produselor, nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde, existenţa unor condiţii improprii în spaţiul de lucru (paviment neigienizat), lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate, lipsa informării cu privire la ingredientele conţinute de preparate, a aditivilor şi a alergenilor, în lista meniu, lipsa autorizaţiei emisă de Primărie. 

Totodată, aceștia au găsit  produse alimentare cu data limita de consum depăşită şi utilizarea unei maşini de transport neautorizate la care sistemul de răcire nu era funcţional, ca spaţiu de depozitare a materiilor prime (congelate şi refrigerate).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite