Șeful ANPC: „Mi-ar fi plăcut un protest la CFR și în legătură cu modul în care sunt igienizate vagoanele“

0
Publicat:

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a oferit recomandări călătorilor care şi-au achiziţionat bilete şi, în acelaşi timp, a atras atenţia operatorului de transport vizavi de starea de igienizare a vagoanelor.

Grevă de avertisment la CFR Călători FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Grevă de avertisment la CFR Călători FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Mai multe trenuri au fost blocate în gări ca urmare a protestului organizat de angajaţii CFR. Prima reacție a avut-o preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.

El a atras atenţia operatorului de transport vizavi de starea de igienizare a vagoanelor. „Mie mi-ar fi plăcut ca recepţiile făcute în legătură cu modul în care sunt igienizate vagoanele să conducă eventual la o mişcare de protest similară. Se pare că departamentul care pune pe genunchi viza cu vagoane curăţate în condiţiile în care acestea sunt într-o avansată stare de infecţie aşa cum am arătat în perioada trecută, ar trebui să dea foarte mult de gândit atât lucrătorilor, cât şi conducerii CFR pentru că acolo încă sunt semnate recepţii ce arată că vagoanele au fost igienizate, dar acestea, în cel mai fericit caz, pot fi denumite insalubre”, a adăgat el.

Potrivit conducerii ANPC, călătorii au posibilitatea de a solicita banii înapoi pe bilete. „Recomandările ANPC ar fi să solicite operatorului economic, în cazul de faţă CFR, rambursarea tichetelor pentru a-şi putea redirecţiona banii pentru achiziţionarea unor alte variante de transport. Din păcate, astfel de situaţii intră în categoria celor neprevăzute. Este dreptul consfinţit de a se organiza astfel de proteste”, a declarat pentru Agerpres Horia Constantinescu.

Detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe site-ul companiei.  

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi Alianţa Sindicală a Federaţiilor "Drum de Fier - Elcatel" au declanșat vineri, 15 septembrie, o grevă de avertisment, între orele 7:00 - 9:00.

Printre motivele care stau la baza deciziei de organizare a grevei de avertisment se află: lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul în curs, ceea ce conduce inevitabil la un blocaj generalizat în sectorul feroviar, dar şi lipsa finanţării strategice şi coerente a căii ferate.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite