Probleme la metrou. Trenurile circulă cu  câţiva kilometri pe oră între Izvor şi Timpuri Noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă defecţiune afectează la această oră traficul metroului bucureştean. Este vorba de garniturile magistralei M1 şi M3 care, între Izvor şi Timpuri Noi, circulă cu câţiva kilometri pe oră din cauza unei defecţiuni la sistemul de siguranţă.

UPDATE În jurul orei 10.00 situaţia a fost remediată.

Anunţul a fost făcut public de către reprezentanţii Metrorex, pentru călătorii prezenţi în staţiile de metrou, care au fost înştiinţaţi prin intermediul difuzoarelor, arată mediafax.ro.

Acesta este al doilea incident major din ultimele două săptămâni de la metroul bucureştean, după ce, în 24 octombrie, circulaţia trenurilor a fost oprită pentru circa 30 de minute pe cea mai aglomerată magistrală, M2 Berceni-Pipera, în jurul orei 8.30 dimineaţa, în intervalul cel mai aglomerat din punctul de vedere al numărului de călători transportaţi. Atunci probleme fusese un macaz defect.

Reaminitim că, numărul defecţiunilor înregistrate la trenurile sau căile de rulare ale metroului bucureştean creşte exponenţial în aşa fel încât producerea unei tragedii majore este numai o chestiune de timp. Conform unor surse, în ultima vreme, defecţiunile majore au început să aibă o periodicitate îngrijorătoare.

Surse apropiate Metrorex au declarat pentru „Adevărul“ că societatea nu are insuficienţi bani alocaţi pentru întreţinerea echipamentelor. „Metrorex nu a primit subvenţiile în 2017 şi, cel mai probabil, nu le va vedea nici în acest an. Astfel, resursele financiare pentru reparaţii sunt mai mult decât limitate. Ca să nu mai vorbim de cele alocate pentru schimbarea unor echipamente cu versiuni mai moderne“, a arătat sursa citată.

La rândul său, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat cu ceva timp în urmă pentru „Adevărul“ că aceste incidente s-au înmulţit foarte mult din cauza lipsei acute de personal specializat. „Am trimis conducerii zeci de adrese prin care informam că se pune în pericol siguranţa circulaţiei din cauza faptului că nu mai avem personal calificat pentru întreţinere. În final, au acceptat că trebuie făcute angajări pentru a ajunge la un număr minim de 359 de astfel de lucrători specializaţi în mentenanţă, dar au spus că vedem la anul, că acum nu sunt bani“, a spus Ion Rădoi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite