Primul model electric compact al Ford ar putea fi fabricat la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce a lansat Mustang Mach-E, Ford dezvoltă un model electric compact care ar putea fi fabricat la Craiova FOTO media.ford.com
După ce a lansat Mustang Mach-E, Ford dezvoltă un model electric compact care ar putea fi fabricat la Craiova FOTO media.ford.com

Uzina Ford din Craiova este luată în calcul pentru fabricarea primului model electric compact al constructorului auto american, arată surse din piaţa auto. Decizia nu a fost încă luată, iar aceleaşi surse mai susţin că americanii mai pot opta şi pentru capacităţile de producţie din Köln sau Saarlouis, unde în prezent se află liniile de fabricaţie pentru Fiesta, respectiv Focus.

Potrivit publicaţiei germane „Kölner Stadt-Anzeiger”, Ford urmează să investească un miliard de euro pentru a converti liniile pentru producţia compactelor Ford care au la bază platforma electrică furnizată de Volkswagen.

„Am anunţat anterior că vom construi un nou vehicul electric pentru Europa pe baza platformei electrice modulare a Volkswagen MEB începând din 2023, dar nu am confirmat încă locaţia şi nu comentăm pe speculaţii”, a declarat un purtător de cuvânt al Ford pentru Automotive News Europe.

Modelul este în faza de dezvoltare

Modelul electric al Ford este în prezent în faza de dezvoltare la centrul european de proiectare al companiei americane din Merkenich, în apropiere de Köln. Ford are în vedere însă producerea unui al doilea model electric folosind aceeaşi platformă, dar compania nu a comunicat dacă va alege aceeaşi fabrică sau o alta din opţiunile existente.

Ford şi VW Group au anunţat, în ianuarie 2019, o cooperare industrială pentru autoutilitare comerciale şi pick-up-uri mijlocii, care a fost ulterior extinsă la vehicule autonome şi electrice.

Vehiculele electrice Ford vor fi foarte diferite de maşinile MEB vândute de VW, a declarat preşedintele Ford Europa, Stuart Rowley. „Suntem foarte concentraţi asupra faptului că aceste produse să fie Ford. Ele vor arăta ca un Ford, se vor conduce ca un Ford, se vor simţi ca un Ford şi vor fi construite de Ford”, a spus el.

Producătorul american a comunicat că se aşteaptă să livreze peste 600.000 de vehicule bazate pe MEB în Europa pe o perioadă de şase ani începând cu 2023.

Prima maşină VW bazată pe MEB este hatchback-ul ID3 Golf, care a fost pus în vânzare în Europa în septembrie. Acesta va fi urmat de crossover-ul ID4, care va fi livrat şi în SUA sau China.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite