Prețul indiferenței pe care l-ar putea plăti o româncă din Italia: „Du-te s-o vezi pe prietena ta, care zace la podea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă din orașul italian Faenza, care este învinuită că a ignorat-o pe colega sa care s-a simțit rău și s-a prăbușit subit pe podeaua bucătăriei, ar putea plăti daune în valoare de 50.000 de euro pentru că nu i-a oferit ajutor, relatează Il Resto del Carlino

Românca ar putea plăti daune în valoare de 50.000 de euro. Foto: Arhivă
Românca ar putea plăti daune în valoare de 50.000 de euro. Foto: Arhivă

Procesul a debutat, vineri, 27 ianuarie 2023, iar incidentul s-a petrecut la 9 mai 2018, când Cristina B era angajata ca bucătar-șef la Spitalul Maria Cecilia din Cotignola. 

Uneia dintre colegele sale, o italiancă în vârstă de 44 de ani, care era angajată ca ajutor de bucătar, i s-a făcut rău și a căzut pe podeaua bucătăriei solicitând ajutor.  

Conform rechizitoriului, Cristina B nu a luat-o în seamă pe colega sa timp de circa 15 minute. Mai mult decât atât, românca i-a întors spatele. 

Ulterior, un alt coleg, care a fost informat de Cristina B despre ce se întâmpla în bucătărie, a sunat la numărul de urgență 118, iar la fața locului a sosit o ambulanță. 

Du-te s-o vezi pe prietena ta, care zace la podea printre legume”, i-ar fi transmis Cristina B colegului său. 

În raportul medical este precizat faptul că femeia căreia i s-a făcut rău a avut un episod de „sindrom situațional de spondilită anchilozantă, paroxism (n.red intensitate maximă a simptomelor) anchilozant, reacție la stresul de la locul de muncă și policontuzii cu entorsă de coloană cervicală”

Daune morale în valoare de 50.000 de euro

Ajutorul de bucătar a menționat în plângerea înaintată autorităților că după ce au început tura de lucru din ziua respectivă, la ora 6:00 dimineața, Cristina B i-ar fi spus că nu este rapidă și a afirmat că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. 

Aceasta a mai vorbit și despre alte incidente asemănătoare care au avut loc de-a lungul timpului. Ajutorul de bucătar a spus că se ducea la baie pentru a-și lua medicamentele, iar românca o învinuia că pierde timpul. 

Faptul că femeia nu a primit ajutor atunci când a căzut la podea din pricina durerilor, ar fi pricinuit un prejudiciu pentru care procurorul adjunct, în audierea în fața judecătorului de la Tribunalul din Ravenna, a solicitat plata unei amenzi în valoare de 2.000 de euro de către Cristina B. 

De asemenea, avocatul victimei a solicitat ca românca să plătească daune morale în valoare de 50.000 de euro, dar și daune provizorii de 20.000 de euro. 

Totodată, avocatul Cristinei B care apără, de asemenea, grupul Gvm din care face parte Spitalul Maria Cecilia din Cotignola, a solicitat ca această să fie declarată nevinovată fiindcă fapta nu există sau nu este o infracțiune. 

În prezent, după probabilele audieri care ar urma să aibă loc la jumătatea lunii mai, se așteaptă decizia judecătorului. 

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri