Un bucătar român vrea să-i cucerească pe germanii din Bavaria cu pizza sa: „Am condus 900 de kilometri“

0
0

Un bucătar român care a deschis un restaurant în Germania vrea să-i cucerească pe clienți cu pizza sa. Ca să fie sigur că lucrurile merg bine, înainte de inaugurare, bărbatul a condus 900 de kilometri pentru a vedea totul.

Iulian Cojocariu(stânga), românul care și-a deschis restaurant în Germania FOTO Jurnal de Emigrant
Iulian Cojocariu(stânga), românul care și-a deschis restaurant în Germania FOTO Jurnal de Emigrant

Românul Iulian Cojocariu este de profesie bucătar, iar experiența a dobândit-o în restaurantele din Germania. După ani de muncă, bărbatul a decis să riște, iar la jumătatea lunii ianuarie a inaugurat „Pizzeria Iulian”, un restaurant în centrul localității Rott din districtul Landberg (Bavaria), relatează Jurnal de Emigrant. Aici, pe lângă o gamă variată de preparate are și sortimente de pizza.

Localnicii din Rott care au avut poftă de o pizza în ultima vreme, au fost nevoiți să și-o gătească singuri, deoarece restaurantul „Pizzeria Adele” a fost închis luna trecută, cu puțin timp înainte de Crăciun, de către proprietara locației, Sabine Gagliano.

Iulian Cojocariu a redeschis locația sub o nouă denumire, „Pizzeria Iulian” și cu un nou bucătar care a precizat zâmbind pentru cotidianul Augsburger Allgemeine: „Cu I și nu cu J”, referindu-se la numele restaurantului, deoarece în limba germană este mai des întâlnit numele „Julian”.

Patru angajați 

Înainte de a se lansa în afaceri, Iulian a fost bucătar șef în stațiunea Zingst de pe litoralul baltic. Despre pizzeria pe care a preluat-o a aflat prin intermediul unei conaționale.

Anul trecut, am condus cei 900 de kilometri de la Marea Baltică la Rott pentru a vedea totul”, a mărturisit Iulian, care a fost bucătar și la restaurantul „Zur Dune” din orașul Lübeck din landul Schleswig-Holstein.

Preluarea restaurantului nu a fost un lucru ușor. „Am făcut multe renovări în bucătărie”, a explicat Iulian. Fosta proprietara l-a ajutat să se integreze mai repede în noul său mediu. Iulian, care lucrează acum cu o nouă echipă în bucătărie și în servire, și este foarte mulțumit de suport. „Suntem patru”, a precizat noul șef al restaurantului care oferă nu doar pizza.

Meniul a fost extins încă de la deschidere, pentru a include feluri de mâncare precum burger, servite cu cartofi prăjiți. „Un grill cu rocă vulcanică va sosi în curând, apoi vor fi și fripturi”, a explicat Iulian, care intenționează să instaleze și un separator de grăsimi la finalul acestui an. Apoi ar trebui să existe și șnițelul. Pizzeria este deschisă în fiecare zi, cu excepția zilei de miercuri, între orele 12:00 și 22:00.

În primăvară va fi deschisă și o grădină unde Iulian intenționează să amenajeze un pavilion, astfel încâtclienții să poată sta afară chiar și atunci când plouă.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri