Președintele Partidului Ecologist a fost plasat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, acuzat de trafic de influenţă, este plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, fiind inculpat pentru că ar fi cerut 10.000 de euro în schimbul angajării unei persoane la un cabinet parlamentar. Tribunalul București a respins joi cererea DNA de arestare preventivă a acestuia.

Dănuț Pop, liderul Partidului Ecologist Român / Foto: Inquam Photos
Dănuț Pop, liderul Partidului Ecologist Român / Foto: Inquam Photos

Dănuț Pop a fost reținut miercuri de DNA sub acuzația că, în perioada noiembrie 2021 - februarie 2022, ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranşe (4.000 euro - noiembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021 şi 10.000 lei - februarie 2022).

„În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui deputat în Parlamentul României şi ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcţie de consilier la cabinetul deputatului respectiv", spun anchetatorii.

Parlamentarul unde a fost angajată respectiva persoană este deputatul PSD Radu Cristescu.

„Aveam nevoie de un consilier parlamentar. Pop mi-a zis ca îmi recomandă pe cineva. Dănuţ Pop mi-a recomandat, ca şi alţi prieteni, o doamnă, care a venit, a discutat, am angajat-o în ianuarie, dar doamna nu s-a obişnuit cu munca asta, nu s-a integrat şi şi-a dat demisia după o lună şi puţin. A fost o recomandare de la un prieten. Nu mai ştiu prenumele, dar numele de familie era grecesc, Papadopulos.

De altfel, o doamnă respectabilă, doar că nu s-a integrat, şi-a dat demisia după un timp (...). Sincer vă spun, sunt stupefiat. El nu e capabil de aşa ceva, nu e omul care să ceară bani. Nu îl cred în stare de aşa ceva. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Povestea e foarte scurtă, chiar banală (...). Vorbesc în fiecare zi cu el, e din Baia Mare, de acolo unde sunt şi eu", a declarat deputatul pentru G4Media.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite