Șofer drogat, leșinat la volan, alături de pasagerul său. Mașina s-a oprit pe stradă în Brăila

0
Publicat:

În urma unui apel la 112, polițiștii brăileni au identificat pe o stradă din Brăila o mașină carte staționa pe carosabil, iar în interior au descoperit că atât șoferul, cât și un pasager erau inconștienți.

Mașina condusă de șoferul drogat se oprise pe carosabil FOTO arhivă Adevărul
Mașina condusă de șoferul drogat se oprise pe carosabil FOTO arhivă Adevărul

Polițiști Biroului Ordine Publică Brăila au fost sesizați marți, 8 noiembrie, printr-un apel la 112, cu privire la faptul că pe strada Cazasului din municipiul Brăila, un autovehicul este oprit pe partea carosabilă, iar în interior o persoană ar fi inconștientă.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat la volan, un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din satul Baldovinești, precum și un tânăr, în vârstă de 19 ani, din satul Pietroiu, aflat pe locul din dreapta spate, ambii aflați în stare de inconștiență”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

A fost solicitată intervenția unui echipaj al ambulanței la fața locului pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar ulterior cele două persoane au fost transportate la spital.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând consumul de substanțe psihoactive, fiindu-i recoltate mostre biologice la spital.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Șofer drogat și beat criță, la judecată

Anul trecut, un alt brăilean a provocat un accident rutier, pe fondul consumului de droguri și alcool. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi l-au trimis în judecată zilele trecute sub acuzația de  conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„S-a reţinut că, în noaptea de 06.08.2021, în jurul orei 02.23, în timp ce conducea un autoturism pe Şoseaua Naţională Veche din municipiul Brăila, inculpatul a fost implicat într-un accident rutier, iar cu ocazia cercetărilor efectuate de către organele de poliţie s-a constatat că inculpatul a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 2,08 ‰ alcool pur în sânge (proba I), respectiv 1,98 ‰ alcool pur în sânge (proba a II-a), dar şi sub influenţa substanţelor psihoactive, respectiv canabis”, a stabilit procurorul de caz.

Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Brăila, care urmează să stabilească primul termen de judecată în acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul din Brăila riscă între 1 și 5 ani de închisoare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite