Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, audiat la DNA. Procurorii au anunţat că au deschis dosar penal pe numele lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele CJ Dolj este acuzat de fapte de corupţie (foto)
Preşedintele CJ Dolj este acuzat de fapte de corupţie (foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, s-a prezentat luni dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat de procurori în dosarul în care este suspectat de fapte de corupţiei. Anchetatorii au început urmărirea penală pe numele acestuia.

UPDATE Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă Preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, că au început urmărirea penală în cazul său, potrivit unor surse judiciare.

Acesta urmează să se prezinte din nou la DNA pentru a da declaraţii în acest caz.

Ion Prioteasa a refuzat să dea declaraţii la ieşirea din instituţie.

Ion Prioteasa este suspectat de fapte de corupţie, alături de alte şapte persoane.

Conform DNA, funcţionarii publici implicaţi ar fi favorizat firme cărora le-au fost atribuite lucrări direct, fără publicarea anunţului de intenţie (de exemplu - contracte de prestări servicii prin „fragmentarea” lucrărilor, în scopul justificării procedurii de achiziţie atribuite direct la trei societăţi comerciale preferate pentru Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap "Sfântul Dimitrie cel Nou" Filiaşi) ori prin interpunerea unor societăţi comerciale "preferate".

De asemenea, cei implicaţi au aprobat şi avizat plăţi nejustificate solicitate de firmele cărora le-au fost acordate lucrări cu încălcarea cadrului legal, susţinând astfel interesele societăţilor „protejate” în detrimentul obiectivelor publice. Contractele acordate cu eludarea cadrului legal în domeniul achiziţiilor publice au vizat: proiecte de consolidare/restaurare ale unui muzeu, ale Centrului Cultural Brâncuşi – Centru Turistic Interactiv, un punct de operare aeromedicală SMURD, reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Centrul de coordonare şi conducere a intervenţiei în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră (proiecte realizate, în parte, din fonduri europene).

Având în vedere că lucrările respective erau finanţate din fonduri publice şi din fonduri europene, în această modalitate a fost creat un prejudiciu în bugetul Consiliului judeţean Dolj, precum şi în bugetele Uniunii europene. În schimbul încălcării atribuţiilor de serviciu, funcţionarii publici din cadrul Consiliului Judeţean Dolj au pretins cotă procentuală din valoarea unora dintre contracte.

CITIŢI ŞI:

Procurorii DNA, în control la Consiliul Judeţean Dolj. Ion Prioteasa, şeful CJ Dolj, a fost dus la audieri

DNA: Parlamentarii judecaţi pentru corupţie ar putea fi achitaţi, iar cei condamnaţi, puşi în libertate
 

Fostul şef al Jandarmeriei Alba, eliberat din arest preventiv. Curtea de Apel Militară i-a admis recursul

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite