VIDEO Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj: „Nu am ce să comentez. De acasă au fost luate doar documente personale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au făcut în această dimineaţă percheziţii la Consiliul Judeţean Dolj, fiind vizaţi opt funcţionari din cadrul instituţiei, care ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitaţii de către firme agreate, pentru care percepeau un „comision" din valoarea contractelor”.

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, este suspectat de fapte de corupţie, alături de alte şapte persoane.

Procurorii DNA susţin că funcţionarii din cadrul CJ Dolj au aprobat şi avizat plăţi nejustificate solicitate de firmele cărora le-au fost acordate lucrări cu încălcarea cadrului legal, susţinând astfel interesele societăţilor „protejate” în detrimentul obiectivelor publice. 

Contractele acordate cu eludarea cadrului legal în domeniul achiziţiilor publice au vizat: proiecte de consolidare/restaurare ale unui muzeu, ale Centrului Cultural Brâncuşi – Centru Turistic Interactiv, un punct de operare aeromedicală SMURD, reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Centrul de coordonare şi conducere a intervenţiei în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră (proiecte realizate, în parte, din fonduri europene).

În această dimineaţă au avut loc percheziţii la domiciliul preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj. Ion Prioteasa a fost adus la sediul CJ Dolj. „Nu am ce să comentez, a fost o procedură legală. Oamenii s-au purtat corect, o să vedem cum se desfăşoară. Nu s-au luat decât documente personale. Au venit de azi dimineaţă de la ora 8. Acuma vedem ce se întâmplă”, a declarat Prioteasa.

 

 În Craiova au avut loc 10 percheziţii domiciliare. Procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic al SRI şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

 

Mai citeşte şi:

Procurorii DNA, în control la Consiliul Judeţean Dolj. Ion Prioteasa, şeful CJ Dolj, a fost dus la audieri

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite