Premierul interimar Gabriel Oprea a participat la Ziua Drapelului, sărbătorită în Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul interimar Gabriel Oprea a participat, vineri, la Ziua Drapelului, marcată la Miercurea Ciuc, unde este arborat cel mai mare steag din judeţul Harghita. La ceremonie a luat parte şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Sute de militari au defilat de Ziua Drapelului, care s-a desfăşurat în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

„Consider că în instituţiile statului român trebuie să ne aplecăm mai mult asupra valorilor naţionale, pentru a nu uita cine suntem şi încotro vrem să ne îndreptăm. Încurajez organizarea de ceremonii pentru recunoaşterea publică a tuturor celor care au dat dovadă de eroism sub culorile drapelului naţional, dar şi pentru comemorarea militarilor care şi-au sacrificat viaţa în misiunile încredinţate de ţară”, a declarat premierul interimar Gabriel Oprea. 

Acesta spune că pentru cele trei culori - roşu, galben şi albastru, militarii „au apărat democraţia şi libertatea de care cu toţii ne bucurăm astăzi, iar pe aceştia noi, cei de acasă îi onorăm şi îi cinstim”, a mai spus Oprea.

Iohannis: Ziua Drapelului Naţional, „o sărbătoare de suflet”

Ziua Drapelului Naţional este "o sărbătoare de suflet", spune preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj cu ocazia acestei aniversări, menţionând că are "datoria, dar şi privilegiul, de a cere tuturor românilor să preţuiască şi să cinstească Drapelul Naţional".

"Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, este pentru toţi românii o sărbătoare de suflet. Drapelul, ca simbol naţional, ne reaminteşte permanent de jertfele înaintaşilor pentru o Românie modernă, stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil, partener al Alianţei Nord-Atlantice şi membru de încredere al Uniunii Europene (...) Cu prilejul acestei sărbători, am datoria, dar şi privilegiul, de a cere tuturor românilor să preţuiască şi să cinstească Drapelul Naţional", se spune în mesajul postat vineri pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele susţine că „Tricolorul reprezintă liantul generaţiilor de români care au contribuit la construcţia României de astăzi” şi „simbolul absolut al românilor de pretutindeni”.

Ceremonii dedicate Zilei Drapelului Naţional 

La Bucureşti, ceremonia dedicată acestei zile a început la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului, fiind organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti şi Primăria Capitalei. Drapelul va fi binecuvântat de către un preot militar şi va fi ridicat pe catarg în acordurile Imnului Naţional.

De la ora 18.00, Muzica Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” va susţine un concert în Parcul Carol I iar de la ora 21.30, militarii vor participa la un marş cu un drapel de 50 de metri şi torţe pe traseul Piaţa Universităţii — B-dul. Regina Elisabeta — Piaţa Operei — Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” — Palatul Cotroceni — sediul Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul". Şi reprezentanţii Statului Major al Forţelor Navale participă la ceremonia publică din Piaţa Tricolorului.

Premierul interimar, Gabriel Oprea, şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, se vor afla la Miercurea Ciuc, unde va fi arborat cel mai mare tricolor din judeţul Harghita. Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/ 1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite