Predoiu, noi explicații după ce a vorbit de achitare în dosarul fostei șefe a DIICOT: O festă de memorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiției vine cu noi precizări despre dosarul soțului fostei șefe a DIICOT, Giorgiana Hosu. Predoiu a afirmat, într-un interviu la Prima TV, că declarația sa „a fost o eroare de judecată bazată pe o festă de memorie”.

Predoiu vine cu noi precizări după gafa referitoare la dosarului lui Dan Hosu FOTO: Inquam
Predoiu vine cu noi precizări după gafa referitoare la dosarului lui Dan Hosu FOTO: Inquam

 „În primul rând, am văzut speculaţiile care s-au făcut, pe care aş vrea categoric să le resping. Nu a fost vorba de altceva decât de o festă de memorie pe care am avut-o. A fost convingerea mea că acel dosar s-a soluţionat. Eu nu m-am referit la viitor, cu intenţia de a influenţa în vreun fel instanţa, ci m-am referit la o informaţie care ţinea de trecut. Asta a fost convingerea mea din discuţii din afara cadrului statal, din afara cadrului oficial, de aceea am şi precizat că e vorba de surse neoficiale, medii juridice care n-au legătură cu oficialităţi ale statului. Efectiv a fost o eroare de judecată bazată pe o festă de memorie”, a declarat ministrul Justiției, într-un interviu la Prima tv, potrivit News.ro.

Ministrul Justiției a susținut miercuri într-un interviu pentru Europa FM că fostul polițist Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost achitat. Ulterior, oficialul s-a scuzat pentru eroare, invocând surse neoficiale.

Cătălin Predoiu a fost întrebat în interviul de la Europa FM cum evaluează activitatea procurorilor generali ai Parchetelor, inclusiv a Giorgianei Hosu, care a demisionat după condamnarea soțului ei. Ministrul Justiției a spus de Dan Hosu: „Și ulterior achitat. Am putea spune că doamna Hosu și-a dat demisia cu adevărat de onoare pentru o ipoteză care nu s-a realizat în final”.

Ulterior, într-un comunicat de presă, ministrul a precizat că dorește să își corecteze greșeala, susținând că „nu am verificat în prealabil informația pe care o aveam din surse neoficiale”.

Soțul Giorgianei Hosu a fost a fost trimis în judecată pentru două infracțiuni de corupție (dare de mita și trafic de influență) și pentru alte două fapte de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicității.

Dan Hosu a fost condamnat în septembrie 2020 , în primă instanță, pentru ultimele două fapte, la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare. În ceea ce privește darea de mita și traficul de influența, Tribunalul Bucuresti a dispus achitarea. Sentința a fost contestată, iar următorul termen în apel este programat pentru 7 Februarie.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite