Piloții NATO, inclusiv cei români, vor exersa manevrele de luptă în toate misiunile de patrulare

0
Publicat:

Forțele aeriene țărilor NATO, deci și piloții români de F-16, vor exersa de acum manevrele de luptele aeriene și își vor perfecționa tactica în aproape toate misiunile de „poliție aeriană”.

Piloți se vor antrena de luptă în toate misiunile FOTO Forţele Aeriene Române
Piloți se vor antrena de luptă în toate misiunile FOTO Forţele Aeriene Române

Concret, piloții vor repeta acum în mod constant manevre ofensive și defensive de-a lungul granițelor de est ale NATO și vor continua să își perfecționeze abilitățile de luptă și competențele tehnice în diferite scenarii tactice, potrivit generalului James Hecker, comandantul Forțelor Aeriene Americane din Europa.

În loc să se „învârtească pasiv peste Europa de dragul vizibilității”, în timpul misiunilor de poliție aeriană, piloții NATO vor face practic manevre ofensive și defensive de-a lungul graniței de est a NATO și vor descoperi cum pot „menține controlul aerian în timp ce sparg apărarea inamicului pentru a câștiga mai mult spațiu aerian”, arată eurasiantimes.com.

Hecker a spus că principala sa prioritate a devenit să afle cum să contracareze apărarea anti-aeriană și antirachetă, bruiaj electronic și alte capacități anti-acces, de interzicere a zonei (A2/AD), așa cum sunt cunoscute în limbajul militar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite