Peste o mie de cetăţeni străini au primit, în primele şase luni ale acestui an, avize de muncă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele şase luni ale anului 2015, peste o mie de cetăţeni străini au primit permise de muncă în România, cei mai mulţi dintre aceştia fiind cetăţeni turci, urmaţi de chinezi şi filipinezi.

Potrivit unui comunicat emis miercuri de Inspectoratul General de Imigrări (IGI), în primul semestru al anului 2015 au fost emise 1.179 avize de muncă/detaşare cetăţenilor străini care desfăşoară activităţi lucrative sau sunt detaşaţi pe teritoriul României.

Conform documentului citat, numărul acestora este cu 10% mai mare decât aceeaşi perioadă a anului 2014.

Astfel, din totalul de 1.331 cereri depuse, 1.179 au fost aprobate, 140 au fost respinse, iar 12 se află în curs de soluţionare.

Avizele au fost emise pentru lucrători permanenţi, înalt calificaţi şi detaşaţi. Cei mai mulţi cetăţeni străini sunt din state precum Turcia (193), China (175), Filipine (144), Republica Coreea (86) Sri Lanka (70 ) şi Ucraina (55).

De asemenea, în primele şase luni ale acestui an a fost asigurat managementul şederii legale pe teritoriul ţării pentru un număr de 107.716 străini, dintre care 59.716 din state terţe şi 48.000 din state membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European (SEE) şi Confederaţia Elveţiană.

În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, au fost organizate mai multe acţiuni şi controale în urma cărora au fost depistate 1.146 de persoane care se aflau ilegal în România, cu 4,9% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Pentru străinii aflaţi ilegal în ţară sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 862 decizii de returnare de pe teritoriul României.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite