Peste 1.200 de kilograme de carne de vită şi 900 de tone de legume fără acte au fost confiscate într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.200 de kilograme de carne de vită care nu avea etichetă a fost confiscată în urma unui filtru al poliţiştilor din Ialomiţa. Bărbatul care transporta carnea a fost amendat cu 2.000 de lei. Tot astăzi au fost găsite, în două engros-uri din Bucureşti şi Ilfov, peste 900 de tone de legume fără acte.

Poliţiştii Secţiei Rurale Coşereni, din cadrul IPJ Ialomiţa, au oprit joi pentru control, într-un filtru instituit pe raza localităţii, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 59 de ani din judeţul Vrancea.

„În urma controlului efectuat, în habitaclul autovehiculului au fost depistate 1.240 kg. de carne de vită ce nu era etichetată, iar pe certificatul şi declaraţia de conformitate nu era evidenţiată cantitatea de carcasă vrac”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

În filtrul instituit, alături de poliţişti a acţionat şi un reprezentant al Direcţia Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ialomiţa care a dispus ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de carne de vită şi a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei în conformitate cu prevederile legale privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar veterinare şi siguranţa alimentelor.

Peste 900 de tone de legume fără acte, găsite în două engros-uri din Bucureşti şi Afumaţi

Tot astăzi, peste 900 de tone de legume fără acte de provenienţă au fost găsite de inspectorii antifraudă fiscală în două complexuri engros din Bucureşti şi Afumaţi-Ilfov, la controale făcute în perioada 11-16 aprilie, potrivit Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din ANAF.

Controalele au fost făcute în urma identificării unor volume mari de legume-fructe importate şi achiziţionate intracomunitar de către firme declarate inactive.

Astfel, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au monitorizat traficul de mărfuri din punctele de trecere a frontierei şi au verificat activitatea din două complexuri angro specializate în comerţul cu legume-fructe din localitatea Afumaţi (judeţul Ilfov) şi Bucureşti.

Potrivit sursei citate, au fost verificate 117 societăţi comerciale şi au fost constatate încălcări ale legislaţiei financiar-contabile pentru sancţionarea cărora au aplicat 140 amenzi contravenţionale, în cuantum total de 1.261.500 lei. De asemenea, inspectorii antifraudă au dispus confiscarea a 154,29 tone legume şi a unei sume totale de 413.283 lei în numerar, care fusese încasată fără emiterea actelor justificative prevăzute de lege.

Inspectorii au emis şi decizii de instituire a măsurilor asigurătorii asupra a 119,7 tone legume, care vor fi valorificate conform prevederilor legale în vigoare.

Totodată, au fost sigilate şi indisponibilizate 19 mijloace de transport, care conţineau 754 tone de legume şi fructe, măsura fiind dispusă ca urmare a inadvertenţelor între declaraţiile vamale şi starea de fapt fiscală, mai precizează Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Peste 400 de kilograme de carne tocată stricată au fost descoperite, miercuri, de poliţiştii şi inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), într-un supermarket din Bucureşti.

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Române şi inspectorii ANPC au făcut un control la supermarketul respectiv, după ce au avut, în prealabil o informaţie legată de faptul că în magazin există o cantitate mare de marfă stricată.

În ultimele două săptămâni, poliţiştii au constatat peste 5.200 de infracţiuni. Oamenii legii au confiscat produse din carne, ouă, alcool, dar şi alte bunuri alimentare.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Peste 400 de kilograme de carne tocată stricată, descoperite într-un hipermarket din Bucureşti

Peste 400 de kilograme de carne tocată stricată au fost descoperite, miercuri, de poliţiştii şi inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), într-un supermarket din Bucureşti.

Peste 50.000 de kilograme de peşte, ridicate de poliţişti în urma unei acţiuni ample de control la nivel naţional

Aproape 53.000 de kilograme de peşte şi peste 8.800 de kilograme de icre au fost ridicate de poliţişti, în urma unei acţiuni la nivel naţional, care a durat opt zile şi care a vizat prevenirea braconajului piscicol.

Carne, peşte, băuturi alcoolice confiscate şi amenzi de 3,6 mil. lei, după controale la comercianţi

Poliţiştii au confiscat, într-o singură zi, carne, peşte, băuturi alcoolice şi alte mărfuri în valoare de peste 2,6 milioane de lei, au dat amenzi de aproximativ 3,6 milioane de lei şi au depistat peste 450 de infracţiuni, după controale făcute în perioada premergătoare sărbătorilor de Paşti.

Acţiune de amploare a poliţiştilor. Controale în toate pieţele din Capitală

Zeci de controale au loc astăzi în toate pieţele din Capitală, dar şi în zone din apropierea acestor centre. Acţiunea poliţiştilor vizează pieţele în care se vând atât produse alimentare, cât şi haine sau încălţăminte. Mii de produse cu nereguli au fost descoperite de anchetatori, printre care 2.500 de ouă şi 900 de litri de vin.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite