Pericolul nuclear de la Zaporojie: România se dotează pentru tabere de refugiați

0
Publicat:

În contextul războiului din Ucraina și pe fondul pericolului adus de concentrarea militară de la centrala nucleară de la Zaporojie, Guvernul României a decis să achiziționeze un pachet de mijloace de campare pentru cazul în care crește numărul refugiaților proveniți din Ucraina

Autoritățile ar putea apela la corturi pentru cazarea unui număr mare de refugiați ucraineni
Autoritățile ar putea apela la corturi pentru cazarea unui număr mare de refugiați ucraineni

Este vorba de un acord-cadru a cărui valoare maximă ar putea depăși 400 de milioane de lei, pentru care este deschisă o procedură de licitație.

În contextul conflictului armat din Ucraina, precum şi al pericolului unui accident nuclear produs la centrala atomică de la Zaporojie, este posibil un aflux de cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din aceste zone. Pentru intervenţia operativă în vederea protecţiei populaţiei refugiate, se impune achiziţionarea unui pachet de campare“, se arată într-un document al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS) din subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), obținut de profit.ro. Concret, instituţia a demarat o licitaţie pentru a cumpăra cel mult 3.246 de corturi mari, 293.137 de paturi, 430.787 de saltele, 285.955 de pături, 830.691 de cearşafuri, 135.679 de saci de dormit şi alte articole de acest tip. În plus, se vor mai achiziționa și cel mult 152.000 de treninguri și tricouri.

Valoarea totală a acordului-cadru este estimată între un minim de aproape 206 milioane de lei și un maxim de peste 411 milioane de lei, iar data-limită de trimitere a ofertelor este 24 octombrie.

Reamintim că centrala de la Zaporojie este cea mai mare din Europa și se află de la începutul războiului în centrul conflictului de pe frontul sudic al Ucrainei. Ea a fost cucerită de ruși în primele săptămâni de război, dar este operată în continuare de personalul ucrainean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite