Animalele de companie ale refugiaților din Ucraina, salvate în România: peste 10.000 de actiuni de ajutorare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul războiului din Ucraina, asociația Red Panda a oferit ajutor gratuit cetățenilor ucraineni refugiați în România care au solicitat asistență pentru animalele lor de companie.

Ucrainenii nu și-au abandonat animalele de companie FOTO Shutterstock
Ucrainenii nu și-au abandonat animalele de companie FOTO Shutterstock

Prin proiectul „Ajutor pentru animalele refugiate din Ucraina“, în perioada aprilie - august 2022, Red Panda a realizat peste 10.000 de acțiuni de ajutorare a animalelor de companie deținute de refugiații ucraineni. 

Voluntarii asociației Red Panda au fost prezenți zilnic în centrul de Romexpo și la Centrul de Adopții Red Panda cu ajutoare pentru animalele de companie refugiate. În decursul a patru luni, asociația a realizat următoarele:

● a consiliat și a îndrumat peste 3.200 de cetățeni ucraineni deținători de animale de companie; 

● a oferit peste 6.400 de porții de mâncare pentru cățeii, pisicile, hamsterii și iepurașii refugiați din Ucraina;

● a dăruit peste 2.500 de accesorii esențiale: hamuri, lese, cuști de transport, nisip/talaș igienic etc.;

● a asigurat sprijin medical variat pentru 300 de animale de companie, de la vaccinuri de bază până la tratamente complexe, decisive pentru viața animalelor;

● a găzduit temporar 15 animale de companie până la reunirea cu familiile lor ucrainene. 

Asociația Red Panda
Asociația Red Panda

Ucrainenii nu și-au abandonat animalele

Acest efort a fost posibil datorită grantului câștigat de Asociația Red Panda în cadrul apelului #InStareSaAjut 2022, lansat de Kaufland România pentru a sprijini organizațiile neguvernamentale din România care au derulat inițiative de ajutorare a migranților ucraineni. 

Asociația Red Panda a fost unul din cele 10 ONG-uri selectate pentru finanțare, iar proiectul „Ajutor pentru animalele refugiate din România” a fost singurul dedicat protejării animalelor care a obținut finanțare.

Selectarea proiectului nostru echivalează cu recunoașterea eforturilor făcute de refugiații ucraineni care, deși au fost nevoiți să parcurgă zile întregi printre obuze și explozii, nu și-au abandonat animalele de companie. Am cunoscut sute de astfel de oameni și animăluțele lor. Nu și-au pus problema nicio secundă să se despartă de ei, dar asta nu înseamnă că le-a fost ușor, sau că le este ușor aici, în România. Astfel, prin proiectul nostru, eforturile supraomenești făcute de proprietarii animalelor, pentru a nu se despărți de animalele lor de companie, este onorat, recunoscut și aplaudat. Suntem atât de recunoscători că i-am putut ajuta, pe ei și pe animăluțele lor”, a declarat Delia Pîrvu, unul dintre fondatorii Red Panda.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite