Percheziţii la o grupare infracţională care falsifica decizii de pensionare pentru a lua credite. Prejudiciul cauzat este de peste 2 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
30 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.C., în vederea continuării cercetărilor  Foto: Arhivă
30 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.C., în vederea continuării cercetărilor  Foto: Arhivă

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din Bucureşti efectuează, miercuri, 32 de percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracţionale care recrutau persoane cu venituri modeste, apoi falsificau decizii şi taloane de pensie pentru a lua credite şi finanăţări. Descinderile au loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Persoanele anchetate sunt bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.335.000 de lei prin înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române. 

Astfel, potrivit Poliţiei, din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, 11 persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi facilitat obţinerea în mod fraudulos de produse de creditare de către persoane fizice, prin utilizarea unor venituri din pensie falsificate. 

De asemenea, grupul infracţional s-ar fi ocupat şi cu recrutarea şi determinarea mai multor persoane din medii defavorizate, având situaţii materiale precare, să inducă în eroare funcţionari ai mai multor instituţii de credit, fapte consumate ori rămase în forma tentativei. 

„Persoanele bănuite ar fi folosit înscrisuri falsificate, respectiv taloane de pensii şi decizii de pensionare, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust, în urma solicitării unor credite şi finanţări”, potrivit sursei citate.

De altfel, la activitatea infracţională au participat şi alte persoane bănuite în cauză, care, potrivit poliţiştilor, ar fi obţinut produse de creditare, folosind documentele false puse la dispoziţie de membrii grupării. 

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe înscrisuri, bani şi medii de stocare. Iar 30 de persoane urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.C., în vederea continuării cercetărilor. 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române. La activităţi, au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, precum şi jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite