Percheziţii la apropiaţi ai clanului Cămătaru. Aceştia sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu 750.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii ale poliţiştilor la apropiaţi ai clanului Cămătaru  FOTO Adevărul
Percheziţii ale poliţiştilor la apropiaţi ai clanului Cămătaru  FOTO Adevărul

Două persoane au fost arestate preventiv şi alte patru sunt cercetate în libertate după ce poliţiştii bucureşteni au destructurat marţi o grupare ai cărei membri ar fi apropiaţi ai clanului Cămătaru. Aceştia ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 750.000 de euro.

Poliţiştii bucureşteni din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au descins, marţi, la cinci adrese din Bucureşti.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate şi duse la audieri şase persoane, suspectate că făceau parte dintr-o grupare specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani, care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 750.000 de euro.

„În fapt, suspecţii, în perioada 2011 - 2013, folosindu-se de mai multe societăţi comerciale înfiinţate sau cesionate unor persoane de condiţie modestă sau recent eliberate din penitenciar, au introdus în ţară cantităţi importante de oţel beton şi tablă provenite din Bulgaria“, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Mărfurile ar fi fost ulterior vândute către firme de distribuţie a materialelor de construcţii din Bucureşti şi Ilfov, fără a se plăti TVA.

În urma percheziţiilor au fost ridicate acte, ştampile şi procuri, dar şi computerele personale ale suspecţilor, care, spun poliţiştii, conţin date referitoare la operaţiunile reale, extrase de cont şi carduri bancare utilizate de către aceştia.

Surse apropiate anchetei au declarat că membrii grupării sunt apropiaţi ai clanului condus de interlopii Nuţu şi Sile Cămătaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite