Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un caz de evaziune şi spălare de bani în domeniul construcţiilor. Prejudiciul se ridică la 1,7 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în judeţul Ilfov
Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în judeţul Ilfov

Nouă percheziţii au loc marţi în Bucureşti şi în judeţul Ilfov într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul materialelor de construcţii. Suspecţii din acest caz ar fi înregistrat în contabilitate şi ar fi declarat achiziţii fictive de materiale de construcţii, prin care au produs un prejudiciu bugetului de stat de 1,7 milioane de lei.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul materialelor de construcţii, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată, precum şi scoaterea nelegală a unor lichidităţi sub aparenta achitare a contravalorii unor bunuri sau servicii”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Capitalei.

Prejudiciul produs a fost estimat la aproximativ 1,7 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de 4,4 milioane de lei.

Percheziţiile sunt făcute de Poliţia Capitalei, într-un dosar în care Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti face cercetări pentru fapte de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul materialelor de construcţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite