Percheziţii DNA la Prefectura Covasna și la locuinţa prefectului. Reacția lui Ráduly István

0
Publicat:

Procurorii DNA Braşov au demarat o investigație privind achiziţiile făcute de Prefectura Covasna după anul 2021, fiind ridicate mai multe documente şi înscrisuri. Prefectul Ráduly István a susținut că a colaborat cu echipa de control și a anunțat că una dintre descinderi s-a făcut chiar la locuinţa sa.

Ráduly István: Am respectat  toate regulile şi procedurile Foto: Facebook
Ráduly István: Am respectat  toate regulile şi procedurile Foto: Facebook

Autoritățile au demarat o acțiune complexă de control la Instituția Prefectului – Județul Covasna, în ceea ce privește investițiile după anul 2021”, a anunţat, miercuri, prefectul Ráduly István, citat într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Covasna.

Ancheta ar viza și retrocedarea unei clădiri.

Potrivit sursei citate, prefectul judeţului Covasna a adăugat că reprezentanţii serviciului teritorial Braşov al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au ridicat toate documentele relevante şi fac cercetări pentru a stabili dacă a fost comisă vreo infracţiune.

Ráduly István: am respectat  toate regulile şi procedurile

Prefectul a explicat că investiţiile aduse clădirii prefecturii și achizițiile făcute au fost necesare, fiind realizate cu respectarea procedurii legale.

Toate investiţiile au respectat procedura legală. În ultimii ani, a fost renovată reţeaua electrică învechită a clădirii, deoarece nu mai făcea faţă solicitării tot mai mari ale dispozitivelor electrice şi electronice, în birouri s-a schimbat podeaua, pereţii au fost tencuiţi şi zugrăviţi. Acoperişul şi faţada au fost renovate, iar uşa de fier, care nu se potrivea cu stilul clădirii, a fost înlocuită cu una de lemn. 

Acestea au fost intervenții necesare, deoarece rețeaua electrică devenise periculoasă, acoperișul avea scurgeri de apă, podeaua din birouri se prăbușea, trebuia făcut ceva. Timp de luni de zile, împreună cu colegii mei, am lucrat într-un adevărat șantier pentru a îmbunătăți condițiile de lucru și pentru a readuce clădirea din centrul orașului la strălucirea de odinioară ”, a mai declarat prefectul, după cum arată Prefectura Covasna.

Prefectul a afirmat că ”au fost intervenţii necesare, deoarece reţeaua electrică devenise periculoasă, acoperişul avea scurgeri de apă, podeaua din birouri se prăbuşea, trebuia făcut ceva”.

Ráduly István a adăugat că toate lucrările s-au făcut din bani publici și consideră că a respectat legea.

Autorităţile au dreptul, chiar obligaţia de a verifica dacă fiecare leu din banii contribuabililor este cheltuit în mod raţional şi în conformitate cu legea. Am colaborat cu echipa de control, le-am pus la dispoziţie toate documentele pe care le-au solicitat şi sunt convins că atât eu, cât şi colegii mei am respectat în totalitate toate regulile şi procedurile”, a declarat prefectul.

Prefectura Covasna a mai precizat că procurorii au colectat date şi în legătură cu retrocedarea unui imobil. Iar prefectul Ráduly István a confirmat că s-au căutat documente și în propria sa locuință, dar nu a dorit să comenteze intensitatea acțiunii DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite