Percheziţii de amploare într-un dosar disjuns din cazul Mediafax. Prejudiciul: trei milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă au loc nouă percheziţii de amploare la 35 de firme suspectate de evaziune fiscală, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, într-un dosar disjuns din cazul Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, luni dimineaţă, de Ministerul Public, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fac cercetări într-un dosar penal privind fapte de evaziune fiscală şi rambursare ilegală de TVA.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul este de aproximativ trei milioane de euro ( 12.300.000 lei), iar firmele sunt specializate în activităţi de media.

”În circuitul infracţional sunt angrenate 35 de societăţi comerciale româneşti, cu implicare în activităţi de tip media, prin care s-au stabilit, de către reprezentanţii acestora, impozite, taxe şi contribuţii, având drept rezultat obţinerea fără drept a unor sume sau restituiri de la bugetul general consolidat al statului. Activităţile cu caracter infracţional s-au derulat în perioada aprilie 2012 - martie 2014, existând indicii de săvârşire a faptelor de către mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate similar”, menţionează sursa citată.

Ştire în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite