Opţiuni vestimentare. Cum s-a pregătit Şova pentru noaptea din Beciul Domnesc: „Mai pune acolo prosop, pijamale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova a fost la Senat în costum, în timp atunci când s-a dus la DNA acesta a renunţat la cămaşă şi cravată FOTO Mediafax/Eduard Enea
Dan Şova a fost la Senat în costum, în timp atunci când s-a dus la DNA acesta a renunţat la cămaşă şi cravată FOTO Mediafax/Eduard Enea

Dan Şova s-a dus joi în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pregătit a fi reţinut şi pentru a-şi petrece noaptea la Beciul Domnesc. În Arestul Capitalei, regulile sunt stricte: fără şireturi la pantof, cravată sau curea.

Dan Şova era pregătit încă de joi, ziua în care colegii de la Senat se pregăteau să voteze pentru avizul DNA de reţinere şi arestare a sa, să ajungă în celulă.

„Noroc! Mi-am facut valiza. Asta e...”, spunea parlamentarul joi dimineaţă, citat de ştirileprotv.ro. Potrivit sursei citate, Şova s-a asezat in ultima banca din plenul Senatului şi a stat mai mult la telefon. 

Cât a stat în Senat, acesta a vorbit la telefon cu un apropiat căruia i-ar fi spus: „Mai pune acolo prosop, pijamale”.

Marea „schimbare” a lui Dan Şova

La ora 12.25, Senatul a aprobat cererea de reţinere şi arestare preventivă a lui Dan Şova.

Dan Sova FOTO Mediafax

Senatorul a plecat acasă plângând. Era îmbrăcat într-un costum închis la culoare, cămaşă, cravată şi pantofi luxoşi (foto Mediafax).

El s-a dus acasă unde s-a pregătit pentru întâlnirea cu procurorii DNA.

La ora 15.10, Dan Şova ajunge la DNA, ca urmare a avizul Senatului pentru reţinerea şi arestarea sa preventivă. Senatorul era îmbrăcat cu un sacou ponosit, maletă neagră şi pantofi fără şireturi (foto Eduard Enea).

Dan Sova la DNA FOTO Eduard Enea

Care sunt regulile din Arest

La baza schimbării acestuia au stat motivele stricte ale Arestului Central. Mai exact, persoanele care intră în sediul instituţiei nu au voie cu obiecte care le pot pune viaţa în pericol, printre acestea aflându-se curelele, şireturile, cravata, obiectele de ras, dar şi alte obiecte considerate periculoase pentru viaţa persoanelor private de libertate.

Aceste obiecte sunt depozitate în biroul supraveghetorilor în sertare individuale, iar banii şi cartelele telefonice, bijuterii, ceasuri, se păstrează în cutia de valori aflată în grija şefului arestului

Persoanele aflate în stare de reţinere sau arest  au dreptul să păstreze în cameră obiecte proprii de îmbrăcăminte (în cazul în care o persoană privată de libertate are mai multe rânduri de haine acestea sunt depozitate la magazie) şi obiecte pentru igienă atâta vreme cât nu sunt ambalate în sticlă sau metal.

A stat doar 24 de ore la Beciul Domnesc

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea Supremă a respins cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a lui Dan Şova şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu, de pe 4 decembrie 2015 până pe 2 ianuarie 2016 inclusiv.  

În perioada în care va sta în arest la domiciliu, Dan Şova are interdicţie să comunice cu Mihai Bălan, cercetat în acelaşi dosar, cu martorii sau cu experţii desemnaţi în cauză şi este obligat să meargă la DNA şi la instanţă ori de câte ori este chemat.

De asemenea, acesta poate pleca de la locuinţa în care va sta în arest doar dacă obţine acordul instanţei. Contestaţia procurorilor DNA şi cea a lui Dan Şova vor fi judecate tot la instanţa supremă, care va decide definitiv ce măsură preventivă va fi luată în cazul senatorului, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Dan Şova a părăsit Arestul Capitalei vineri, în jurul orei 15.00.

Elena Udrea: „Mi-au luat sutienul”

Şi Elena Udrea a întâmpinat dificultăţi în Beciul Domnesc. Aceasta declara că atunci când a fost dusă la Arestul Capitalei i-a fost luat sutienul.

„Pe 10 februarie am fost reţinută, pe 11 am fost arestată pentru 30 de zile. Am fost dusă în arestul Poliţiei, mi-au luat sutienul, am fost dusă într-o cameră de trei pe trei. Veceul era de tip turcesc, fără uşă. Când nimeni nu-l folosea puneam un PET pe post de capac. Dacă te spălai pe cap, nu aveai acces la foehn. Aş fi vrut să vin în cătuşe, să le puteţi vedea, să le puteţi atinge”, le-a spus Elena Udrea colegilor parlamentari care au avut de votat dacă îi ridică sau nu imunitatea.

„Ne beam cafeaua lângă toaletă"

Doua luni, cât a stat în arestul Capitalei, Elena Udrea a legat o prietenie, spune ea „pe viaţă”, cu o colega de celulă reţinută pentru fraudă. „Ne beam cafeaua lângă toaletă, într-un spaţiu de 1 mp, lângă toaleta, ne ajutam la spălatul pe par, lucruri destul de intime”, spunea Udrea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite