Oprescu rămâne în arest încă 30 de zile, a decis Tribunalul Bucureşti. Decizia nu este definitivă. Avocat: „Este posibil să fie internat din nou“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro, a decis, miercuri, Tribunalul Bucureşti, decizia nefiind definitivă.

Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă a lui Sorin Oprescu, transmite Mediafax.

Instanţa a dispus şi prelungirea arestului preventiv pentru Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, directorul general şi respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, şi pentru omul de afaceri Claudiu Bengalici.

De asemenea, Tribunalul Bucureşti a decis ca Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor şi Romeo Albu să rămână în arest al domiciliu încă 30 de zile.

Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată atât de edilul suspendat al Capitalei, cât şi de ceilalţi şapte inculpaţi din dosar.

Tribunalul Bucureşti a dezbătut, miercuri, cererea procurorilor DNA de prelungire a măsurilor preventive în cazul lui Sorin Oprescu şi a complicilor săi.

Avocatul lui Oprescu susţine că edilul suspendat al Capitalei ar trebui internat din nou în spital

"Domnul Oprescu a dat declaraţii în sala de judecată, acesta fiind şi motivul pentru care a dorit să fie externat în cursul zilei de ieri, ca să fie astăzi prezent şi să-şi susţină punctul de vedere în faţa magistratului care urmează să decidă asupra măsurii preventive. Astăzi, este gata raportul în ceea ce priveşte analizele. Contrar surselor dumneavoastră, care au susţinut că este sănătos, ceea ce ştim noi este total opus. Urmează un alt set de investigaţii. Starea de sănătate a fost degradată în ultimele 15 zile în Arestul Central. Este posibil să fie internat din nou şi nu doar la acelaşi spital, ci la alt spital, în funcţie de ce decid medicii", a declarat Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu.

Mocanu a explicat că medicii i-au descoperit lui Oprescu afecţiuni în formă agravantă, însă, deocamdată, avocaţii nu au intrat în posesia raportului întocmit de specialişti.

El a adăugat că, marţi seara, în momentul în care Oprescu a fost scos din Spitalul Universitar Bucureşti, poliţiştii i-au pus cătuşele, deşi primarul avea o problemă la o mână.

"A existat un incident la momentul în care a fost luat, marţi seara, de la Spitalul Universitar Bucureşti, respectiv faptul că venea după o intervenţie chirurgicală la încheietura mâinii drepte, a solicitat să nu-i fie puse cătuşele, însă adjunctul Arestului Capitalei nu a fost de acord şi a spus că aşa trebuie să fie filmat", a declarat Viorel Mocanu.

DNA cere prelungirea arestării

Cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă a lui Sorin Oprescu se va judeca de către instanţa Tribunalului Bucureşti, în şedinţă cu uşile închise. Sorin Oprescu este în arest preventiv din 6 septembrie.

Avocaţii acestuia au pregătit o nouă cerere prin care încearcă să obţină eliberarea lui Sorin Oprescu.

Apărătorii mai cer audierea altor 6 martori dar şi confruntări cu denunţătorii lui Sorin Oprescu. Aceştia au încercat să demonstreze faptul că DNA împinge anchetă mult prea departe.

S-a întors în arest

Sorin Oprescu s-a întors în arestul Poliţiei, după trei zile petrecute la Spitalul Universitar. El a fost externat în cursul zilei de marţi de pe secţia de Cardiologie a Spitalului Universitar Bucureşti, după ce în urma analizelor care i s-au făcut, medicii au ajuns la concluzia că starea lui de sănătate este suficient de bună, iar viaţa nu i-a fost pusă în pericol.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite