O nouă metodă de înșelătorie face furori pe internet: „Poșta Română nu vinde colete pe Facebook!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă metodă de înșelătorie face furori pe internet. Oamenii sunt îndemnați să cumpere pachete nerevendicate la prețuri de nimic. Doar 9,99 lei coletul. Poșta Română atrage însă atenția că informația este falsă, iar oamenii nu trebuie să cadă în capcană.

Oamenii sunt îndemnați să cumpere colete nerevendicate FOTO Facebook Poșta-distribuția coletelor
Oamenii sunt îndemnați să cumpere colete nerevendicate FOTO Facebook Poșta-distribuția coletelor

"Mii⁠ de⁠ co⁠let⁠e u⁠ita⁠te ⁠răm⁠ân ⁠făr⁠ă p⁠rop⁠rie⁠tar⁠ în⁠ of⁠ici⁠ile⁠ po⁠șta⁠le.⁠ Co⁠nfo⁠rm ⁠reg⁠uli⁠lor⁠ ac⁠tua⁠le,⁠ co⁠mpa⁠nia⁠ "P⁠ost⁠a R⁠omâ⁠nă"⁠ tr⁠ebu⁠ie ⁠să ⁠eli⁠min⁠e c⁠ole⁠tel⁠e n⁠eri⁠dic⁠ate⁠ o ⁠dat⁠ă p⁠e a⁠n. ⁠Cu ⁠toa⁠te ⁠ace⁠ste⁠a, ⁠se ⁠ofe⁠ră ⁠opo⁠rtu⁠nit⁠ate⁠a d⁠e a⁠ pr⁠imi⁠ co⁠let⁠e a⁠lea⁠tor⁠ii ⁠pen⁠tru⁠ do⁠ar ⁠9,9⁠0 l⁠ei.⁠

În⁠ in⁠ter⁠ior⁠ul ⁠ace⁠sto⁠r c⁠ole⁠te,⁠ pu⁠teț⁠i d⁠esc⁠ope⁠ri ⁠obi⁠ect⁠e s⁠urp⁠rin⁠zăt⁠oar⁠e, ⁠de ⁠la ⁠tab⁠let⁠e ș⁠i c⁠afe⁠tie⁠re ⁠la ⁠căr⁠ți ⁠și ⁠gen⁠ți.⁠ Pu⁠teț⁠i o⁠bți⁠ne ⁠col⁠etu⁠l d⁠vs.⁠ ai⁠ci", se arată pe pagina Poșta-Distribuția coletelor.  

"Este important să fim vigilenți în mediul online"

Poșta Română a anunțat că știrea care circulă pe Facebook este falsă, dar și că pagina de Facebook "Poșta - Distribuția coletelor" nu aparține companiei.

"O știre falsă circulă pe internet despre Poșta Română: faptul că am vinde coletele nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei.

Acest lucru nu este adevărat, iar pagina de social media “Poșta-Distribuția coletelor” nu aparține companiei, folosindu-i ilegal identitatea.

Pentru preîntâmpinarea atacurilor informatice de tip phishing, este important să fim vigilenți în mediul online și să ne asigurăm că informațiile pe care alegem să le distribuim sunt adevărate. 

Iată câteva sfaturi pentru a evita răspândirea de știri false:

Verificați cu grijă sursa: pentru a fi siguri că informația pe care o citiți este corectă, intrați pe site-urile oficiale, cum este https://www.posta-romana.ro/;

Încrucișați sursele: verificați mai multe surse pentru a vedea dacă povestea se confirmă sau nu;

Analizați conținutul: citiți cu atenție știrea sau comentariile pentru a vedea dacă informațiile sunt repetitive, neclare sau trezesc suspiciuni;

Fiți sceptici: dacă o informație sună "prea frumos ca să fie adevărat", este posibil să fie falsă; Vă încurajăm să căutați întotdeauna adevărul, înainte de a crede sau a distribui o știre", se arată în mesajul postat de Poșta Română.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite