Femeie lăsată fără 140.000 de euro de un escroc sentimental. „A fost atât de iubitor și de grijuliu”

0
Publicat:

Linda Young, o femeie divorțată aflată la a doua tinerețe a fost înșelată cu 120.000 de lire sterline (peste 140.000 de euro) de un escroc sentimental de care s-a îndrăgostit. Cazul ei a fost relatat duminică de BBC News.

Victimele convinse de escrocii sentimentali să le trimită bani. FOTO Shutterstock
Victimele convinse de escrocii sentimentali să le trimită bani. FOTO Shutterstock

După ce a divorțat, Linda Young - administrator școlar în domeniul educației speciale - s-a trezit singură. Copiii ei absolviseră facultatea și plecaseră din casă.

Și-a spus că i-ar prinde bine o nouă relație, dar pentru că nu cunoștea prea multe persoane în apropiere, a decis să încerce norocul online,  pe un site de întâlniri pentru persoanele de peste 50 de ani.

A întâlnit bărbatul care părea partenerul ideal. Au comunicat zilnic prin intermediul e-mailurilor și apelurilor telefonice nocturne.

„A fost atât de iubitor și de grijuliuPur și simplu nu puteam opri adrenalina. Dădea dependență. De fiecare dată când îmi suna telefonul sau când primeam un mesaj de la el, întreaga mea lume se aprindea”, își amintește femeia. 

A ajuns să se îndrăgostească „până peste cap” de individ și spune că ce i-a apropiat cel mai mult a fost pasiunea lor comună pentru câini.

Visa deja la viitoarea lor viață împreună. Bărbatul a încurajat-o să-și facă planuri comune pe termen lung, iar mai târziu a început să-i ceară bani pentru a investi „în numele lor”.

În doar șase luni, însă, Linda a fost înșelată cu peste 120.000 de lire sterline 

Mărturisește că a avut o strângere de inimă când a început să-i trimită bani, dar bărbatul, despre care avea să înțeleagă mai târziu că a manipulat-o emoțional, a știut s-o liniștească.

„Dar noi doar investim în viitorul nostru. Toate acestea se vor întoarce la noi”, îi spunea acesta, potrivit mărturisirilor Lindei Young. 

În decurs de șase luni i-a trimis mai mult de 120.000 de lire sterline, echivalentul a peste 140.000 de euro, bani pe care nu i-a mai recuperat. 

„Mi-a luat mult timp să trec peste rușine”, a mărturisit femeia, potrivit sursei citate.

Acum privește experiența ca pe o „nebunie temporară” și spune că a fost pur și simplu „vrăjită” de bărbatul care i-a luat banii.

„Dacă m-ai iubi cu adevărat, nu te-ai întreba...”

Astfel de manipulări sunt o tehnică obișnuită de înșelăciune a oamenilor, spune, pentru BBC, Lisa Mills, expert în fraude amoroase la organizația caritabilă Victim Support.

„Această angoasă are un impact enorm asupra sănătății lor mentale și fizice”, adaugă ea.

Potrivit specialistei, victimele convinse de escrocii sentimentali să le trimită bani sunt adesea culpabilizate cu replici de genul: „Dacă m-ai iubi cu adevărat, nu te-ai întreba de ce am nevoie de această sumă de bani atât de repede” sau „Ai spus înainte că vrei să mă ajuți, ce s-a schimbat?”.

Lisa Mills spune că escrocheriile romantice se bazează pe dorința fundamentală de iubire și conexiune iar în plasa escrocilor pică uneori chiar și pentru persoanele care conștientizează  că ar putea fi vorba de o fraudă romantică.

„Faptul că se află într-o «bulă de dragoste» le poate distorsiona simțul realității și le poate face vulnerabile”, adaugă Lisa.

Cum să vă feriți de înșelăciunile romantice

Este mai prudent să fiți suspicios/suspicioasă față de orice solicitare de bani de la o persoană pe care nu ați întâlnit-o niciodată față în față.  

Luați în calcul că fotografiile de profil pot să nu fie autentice și faceți mai întâi cercetări, efectuând o căutare inversă a imaginii pe un motor de căutare puteți găsi fotografii care au fost luate de undeva - sau de altcineva.

Vorbiți cu familia sau prietenii pentru a primi sfaturi!

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite