Nouă fraudă în mediul online. Infractorii se folosesc încă o dată de numele Digi24, BNR şi Mihai Gâdea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă escrocherie în care este implicat numele Digi24, dar şi cel al Băncii Naţionale a României (BNR) este promovată în mediul online.

Nouă fraudă în mediul online, Foto: Captură Site
Nouă fraudă în mediul online, Foto: Captură Site

De această dată, imaginea site-ului de ştiri Digi24 a fost clonată, astfel încât, fără o verificare a link-ului, se crează impresia că este o pagină reală. Aici este prezentat un articol cu titlul ,,Mihai Gâdea este dat în judecată de Banca României pentru comentariile pe care el le-a făcut la o emisiune în direct”.

În cadrul acestuia, cititorii sunt sfătuiţi să acceseze un link pus la dispoziţie de Mihai Gâdea, prezentatorul emisiunii de la Antena 3 ,,Sinteza Zilei” și directorul postului TV, prin care ,,orice român sărac poate face mii de lei pe zi cu doar 10-20 de minute de timp liber pe zi”.

Una din presupusele declaraţii ale prezentatorului TV ar fi: ,,O să-ți demonstrez că orice român sărac poate face mii de lei pe zi cu doar 10-20 de minute de timp liber pe zi. Îți arăt cât de mult câștig eu însumi făcând asta. Pe scurt, acțiunile au ceva de-a face cu asta și toată lumea se îmbogățește de pe urma lor în acest moment."

image

În acest context, surse avizate ale Băncii au declarat pentru ,,Adevărul” că situaţia prezentată mai sus nu este decât un ,,fals grosolan”.

Zilele trecute o altă escrocherie de proporții a fost promovată pe site-urile de socializare, infractorii promițând câștiguri substanțiale din cumpărarea de acțiuni ale Romgaz, „verificate” de reporterii Digi24.

Ca şi atunci, şi de această dată infractorii susţin că linkul şi metoda prin care românii se pot ,,îmbogăţii rapid” au fost verificate de reporterii Digi24.

image

Avertizăm cititorii să Nu acceseze linkul, pentru a nu cădea pradă unor noi tentative de fraudă şi să verifice înainte URL-ul paginii cu atenţie.

Pentru Digi24 acesta ar trebui să fie următorul: https://www.digi24.ro/ şi NU https://juljournci.com/t5q3c.php?ad_id … .

gadea frauda 1 jpg
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite