O familie de români nu a avut bani să plătească chiria în Spania, dar a oferit la schimb un bolid de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Spania care a închiriat un apartament unei familii de români a avut surpriza să constate că nu a mai primit chiria din noiembrie, anul trecut. Când a încercat să stea de vorbă cu chiriașii, aceștia i-au oferit femeii un bolid de lux, la schimb, pe apartament.

Români i-au predat, într-un final, cheile.   FOTO Pixabay
Români i-au predat, într-un final, cheile. FOTO Pixabay

Ea a reușit, într-un final, să-i facă pe chiriașii români să accepte să părăsească apartamentul, dar a rămas impresionată că imobilul se afla în stare bună, fără aproape nicio deteriorare. Proprietara locuinței, din Lugo, a primit în cele din urmă joi cheile de la apartamentul ei, în compania lui Francisco Ojea, managerul firmei de evacuare Mi Casa no es la Tuya, pe care a angajat-o, scrie Știri Diaspora.

  Ojea a fost cel care a afirmat că familia de români „face parte dintr-o mafie românească pe care am întâlnit-o deja de șase sau șapte ori în Lugo” și a cărei practică obișnuită, a spus el, este de a nu mai plăti și de a cere bani pentru a părăsi apartamentul. În acest caz, potrivit lui Ojea, „nu au fost plătiți cu nimic, au plecat de bună voie”.

Explicația pentru această decizie este că „am venit foarte des aici și i-am deranjat foarte mult până când au acceptat să predea cheile.”

Au oferit o mașină de lux la schimb pentru apartament

Se pare că familia de români care a închiriat locuința a semnat un contract legal cu proprietara și a plătit câteva luni, până când, în urmă cu cinci luni, au încetat să mai facă plata chiriei. „Au vrut să negocieze cu proprietara și chiar i-au oferit un BMW de lux în schimbul păstrării apartamentului”, mai spune Ojea.

Acest schimb ar fi fost posibil pentru ei, continuă el, deoarece una dintre afacerile în care sunt implicați este cumpărarea și vânzarea de vehicule second-hand, printre altele mai puțin protejate din punct de vedere juridic.

Deși orice caz poate fi inclus acum în categoria ocupării abuzive a unei locuințe, acesta nu a fost cu adevărat un caz de ocupare abuzivă, deoarece a existat un contract anterior. Având în vedere dovezile că acesta a fost încălcat, proprietarul ar fi trebuit să se adreseze jurisdicției civile pentru a cere o datorie și evacuarea, conform presei străine.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite