Noul bloc operator al Spitalului Militar Central, inaugurat joi. Victor Ponta: „Toate resursele suplimentare pe care le avem le folosim pentru Sănătate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de joi, Spitalul Militar Central beneficiază de un nou bloc operator în cadrul Secţiei Clinice Oftalmologice. La inaugurare au participat premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Duşa, dar şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

„După ce trecem cu bine de această perioadă în care preţurile la medicamente realmente trebuie să scadă la nivelul la care sunt în celelalte ţări din jurul nostru, surplusul bugetar care se creează în acest fel rămâne în totalitate la Sănătate şi, în felul acesta, putem să investim mai mult în dotarea spitalelor, în modernizarea diverselor facilităţi, în aşa fel încât medicii să aibă măcar condiţii de muncă cât mai civilizate. În plus, la partea de legislaţie avem de îmbunătăţit, proiectul de lege cadru este în Parlament, dar putem să intervenim şi chirurgical, ca să spun aşa, acolo unde apar discriminări, medicii militari faţă de medici civili, acolo unde apar programe noi”, a explicat premierul Victor Ponta la ieşirea din sediul Spitalului Militar Central.

Ponta a avut mici probleme în a tăia uşor panglica inaugurală

Premierul a avut mici probleme în a tăia uşor panglica inaugurală, el comentând ironic faptul că foarfeca ar fi fost cumpărată prin achiziţie publică la preţul cel mai mic. „Asta-i de la achiziţii, cu preţul cel mai mic”, a spus Ponta zâmbind.

Şeful Guvernului s-a referit de mai multe ori la problemele generate la licitaţii de actuala legislaţie a achziţiilor publice, inclusiv de obligaţia instituţiilor de stat de a cumpăra bunuri şi servicii raportându-se cu prioritate la criteriul preţului cel mai scăzut şi nu la calitate, iar Guvernul a încercat să modifice legea, existând însă obiecţii din partea Comisiei Europene.

Pe aceeşi temă:

Ministrul Sănătăţii: Dacă într-un an şi jumătate Programul Naţional de Radioterapie nu e funcţional, demisionez

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat vineri că îşi dă demisia dacă nu reuşeşte să facă funcţional, într-un an şi jumătate, Programul Naţional de Radioterapie. Aceasta a participat vineri, alături de ministrul Apărării, Mircea Duşa, la deschiderea Secţiei de Radioterapie a Spitalului Militar „Dr. Carol Davila”.

Piele artificială din SUA pentru pilotul de elicopter prăbuşit la Sibiu

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a cumpărat 4.000 de centimetri pătraţi de piele artificială pentru a asigura supravieţuirea pilotului militar Corneliu Gabriel Titiana, rănit grav în accidentul aviatic petrecut pe 21 noiembrie lângă Sibiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite