Noi sisteme de armament americane ajung în România

0
Publicat:

Nava americană de transport „Liberty Pride” a acostat în portul grecesc Alexandroupoli unde descarcă tehnică de luptă a US Army care va ajunge în țări de pe flancul estic al NATO. 

FOTO 902.gr
FOTO 902.gr

Echipamentul militar va fi transferat în Bulgaria și Romania unde în perioada urmatoare vor avea loc două exerciții militare mari ale NATO, „Atlantic Resolve 23” si „Defender Europe 23”, arată 902.gr.

Nava de 200 de metri a acostat duminică dimineața și imediat a început să descarce materialele militare. „Liberty Pride” face parte dintr-un lanț de aprovizionare al forțelor aliate din Europa de Sud-Est, proces care se preconizează să dureze până la sfârșitul lunii august. În urmă cu câteva zile, peste 200 de ofițeri și civili ai armatei americane au ajuns la Alexandroupolis pentru a transfera echipamentele militare pe care Liberty Pride le descarcă.

În septembrie anul trecut, Daniel Petrescu, șeful Statului Major General al Armatei Române, preciza că Bucureștiul a găzduit conferința de planificare a „Defender 23”, unul dintre cele mai importante exerciții care vor avea loc anul viitor. „Evenimentul major de instruire va fi condus de Comandamentul Forțelor Terestre Americane în Europa și Africa (USAREUR-AF). Am transmis celor prezenți la activitate, co-organizatori români și americani, precum și reprezentanți militari din peste 20 de state aliate și partenere, că desfășurarea programului de instruire Defender contribuie la mesajul strategic privind consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare”, a scris Daniel Petrescu pe pagina sa de Facebook.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite