Nereguli în 80% din dosarele cu handicap din Ilfov. Premierul: Suntem pe primul loc în Europa la numărul de persoane cu dizabilități

0
Publicat:

Corpul de control trimis de Ministrul Municii pentru a verifica dosarele persoanelor cu handicap din Ilfov a găsit nereguli la peste 1.400 de dosare din 1.700 verificate. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat astăzi că numărul persoanelor cu handicap din România a ajuns la 800.000 și că suntem pe primul loc în Europa.

Suntem pe primul loc în Europa la numărul de persoane cu dizabilități, spune Marcel Ciolacu
Suntem pe primul loc în Europa la numărul de persoane cu dizabilități, spune Marcel Ciolacu

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a transmis astăzi că a trimis Corpul de control la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ilfov pentru a verifica dosarele persoanelor cu handicap. Au fost găsite nereguli în cazul a peste 1.400 de dosare, adică aproape 80% din cele verificate.

"În urma unei sesizări pe care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a primit-o, am trimis Corpul de control la Ilfov acolo au fost identificate anumite nereguli. Au fost aduse la cunoştinţa organelor abilitate, urmează să intrăm în reevaluare la Institutul de Expertiză a Capacităţii de Muncă cu aceste dosare", a spus Simona Bucura Oprescu, la sediul central al PSD după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, potrivit Digi24.

În același timp, Marcel Ciolacu a transmis astăzi că numărul persoanelor cu handicap din România a ajuns la 800.000, cel mai mare număr din Europa și că „nu crede acest lucru”. Pe de altă parte, acesta a spus că nu este în regulă pentru persoanele bolnave să suporte astfel de discuții din spațiul public.

"A fost un control făcut în urma unor sesizări şi au fost foarte multe dosare găsite. Avem o singură problemă, am ajuns la peste 800.000 de persoane cu handicap. Suntem pe primul loc în Europa. Nu cred acest lucru. Este total incorect, ca şi cu cei cu concediile medicale, este total incorect ca cetăţenii bolnavi să suporte toate aceste discuţii în spaţiul public cum şi persoanele mai puţin norocoase decât noi, cu handicap, să suporte în spaţiul public aceste lucruri", a explicat Marcel Ciolacu la sediul central al PSD, conform Agerpres.

Între 10 august și 3 octombrie au fost verificate 1.776 de dosare, de la DGASPC Ilfov, în privința modalității de acordare a certificatelor de încadrare în grad de handicap.

În 1.414 dosare au fost constatate nereguli privind criteriile de încadrare în grade de handicap şi procedura de evaluare complexă a persoanei cu handicap, potrivit sursei citate anterior.

Totodată a fost găsite dosare care conțineau nepotriviri cum ar fi faptul că doctorii menţionaţi în documente nu figurau la unităţile medicale respective sau că documentele depuse nu erau înregistrate în sistemul de evidenţă al unităţii medicale.

Astfel, vor fi reevaluate toate dosarele de încadrare în grad de handicap, organele de urmărire penală au fost sesizate. Altă măsură luată este cea de înlocuire a membrilor Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite